Bag2Go – valiza inteligenta pentru avioane care interactioneaza cu iPhone-uri

  Bag2Go este prototipul unei valize inteligente pe care cei de la Airbus au prezentat-o recent, iar in interiorul ei se regasesc o serie de tehnologii extrem de interesante si utile pentru persoanele care calatoresc in mod constant cu avionul. Pentru inceput, valiza celor de la Airbus are integrat un cantar in manerul ei, iar printr-o interconectare cu o aplicatie pentru iOS puteti afla rapid daca bagajul vostru depaseste greutatea minima impusa de catre linia aeriana pentru trimiterea la cala.

Christened ‘Bag2Go’, the concept has been developed in partnership with mobile carrier T-Mobile and German luggage maker Rimowa. An RFID chip inside the bag lets it work with the increasing number of automated airport and airline baggage-handling systems which can ‘pair’ smartchipped bagtags with your itinerary and frequent flyer number. A barcode on the bag’s trip-specific label syncs it against your iPhone and can be passed on to your airline booking.

  Cotinuand, valiza are implementat un chip RFID care permite utilizatorului sa localizeze valiza oriunde s-ar afla, totul cu ajutorul aceleiasi aplicatii pentru iOS. Daca includem in ecuatie si codul valizei, plus cooperarea liniilor aeriene, atunci va spun ca oricine poate descoperi rapid locatia unei valize folosind baza de date a liniei aeriene, prin ea fiind furnizate date despre drumul parcurs de catre bagaj si locatia sa curenta.

  Valiza celor de la Airbus ar urma sa fie cu pana la 20% mai scumpa decat o valiza normala, insa compania nu va comercializa direct produsele, deci probabil vor exista parteneriate cu diversi alti producatori.

4 COMENTARII

  1. Cred ca e foarte utila pentru cei care căsătoresc in mod regulat, chiar cu plata unui abonament, sau chiar cu o taxa pentru călătorii ocazionale. Spun asta după ce am avut o paguba destul de mare la un bagaj “făcut” pierdut intr-un aeroport european si livrat acasa după un timp cu lipsuri in el, evident furate deliberat.