Apple incheie un contract de licentiere cu Sony/ATV, pregatiti-va pentru iRadio!

 

  Ieri v-am spus ca Apple a reusit intr-un final sa incheie un contract de licentiere cu Sony Music si ca serviciul iRadio are sanse foarte mari sa fie prezentat in cadrul WWDC 2013. Ei bine, intre timp cei de la Apple au reusit sa incheie un contract de licentiere si cu Sony/ATV, o companie sora a Sony Music, iar in momentul de fata chiar nu mai exista vreun obstacol in fata prezentarii si a lansarii serviciului. Cele doua case de muzica erau principalele probleme ale companiei Apple, insa iata ca la doar doua zile distanta de WWDC 2013 ele au fost de acord sa intre intr-o colaborare pentru iRadio.

  Sony/ATV este detinuta in parteneriat de catre Sony si urmasii lui Michael Jackson, fiind unul dintre cei mai mari publiseri din industria muzicala globala, deci colaborarea sa era esentiala pentru proiect. Avand aceasta colaborare Apple poate acum sa prezinte oficial serviciul lumii intregi si sa il lanseze saptamana viitoare, insa probabil lucrurile nu se vor desfasura chiar asa. Prezentarea serviciului ar pute avea loc luni, insa lansarea oficiala va veni ori in toamna impreuna cu iOS 7, ori in saptamanile urmatoare prin intermediul unei aplicatii dedicate din App Store, ori a unui update al iOS-ului care va oferi iRadio ca un serviciu, ori o aplicatie nativa.

  Nu uitati ca luni incepand cu ora 19:30 va astept pe iDevice.ro sa discutam despre tot ceea ce urmeaza sa prezinte Apple in cadrul WWDC 2013.

2 COMENTARII

  1. Ce tot atata cu iRadio asta. Sunt zeci de aplicatii de acest profil in appstore. Mai ziceam daca era un radio FM cum au toate telefoanele. Acela ar fi meritat pomenit nu asta care ai nevoie de conexiune la internet