iOS 7 Block – iata cum functioneaza blacklist-ul din iOS 7

  iOS 7 Block este denumirea sub forma careia veti recunoaste de astazi inainte o functie pe care multi au cerut-o de acum cativa ani de zile in iOS, iar compania s-a hotarat sa o implementeze abia acum. Practic Apple implementeaza in iOS 7 un blacklist aproape complet, care ne permite sa blocam apelurile voce/video, dar si mesajele. Mai exact, folosind functia de blocare puteti bloca posibilitatea contactelor, sau a unor numere de telefon, de a va apela folosind reteaua de telefonie mobila sau sistemul FaceTime al Apple, insa le veti bloca si posibilitatea de a va trimite iMessage-uri sau mesaje SMS.

  Contactele pentru care exista blocari vor primi ton ocupat in momentul apelarii, iar mesajele trimise catre voi nu vor ajunge vreodata, fara ca acea persoana sa stie ca voi ati blocat-o, sau voi sa aflati de undeva ca mesajele sunt blocate. In cazul iMessage-ului exista totusi o problema, deoarece blocarea pe un iPhone nu echivaleaza cu blocarea pe intregul sistem, astfel ca un iMessage trimis catre adresa voastra de email va ajunge pe un Mac, de exemplu, daca in aplicatia Messages din OS X sunteti logati cu aceeasi adresa de email.

  Pentru a bloca contacte sau numere de telefon aveti la dispozitie 3 optiuni pe care le voi detalia mai jos :

  • puteti bloca orice contacte direct din noua aplicatie FaceTime care este disponibila in iOS, blocarea facandu-se prin accesarea unui contact, efectuarea unui scroll pana in partea inferioara a ecranului, selectarea butonului Block  this Caller si confirmarea alertei;
  • puteti bloca orice contacte sau numere de telefon care nu se afla in agenda folosind aplicatia Phone din care veti selecta numarul de telefon sau contactul,veti face un scroll pana in partea inferioara a ecranului, veti selecta butonului Block  this Caller si veti confirma alerta;
  • ultima optiune este accesarea aplicatiei Settings si a meniurilor Phone, Messages sau FaceTime, fiecare dintre ele avand afisat cate un sub-meniu numit Blocked, in el fiind reprezentate numerele de telefon/contactele blocate.

  Alegerea ultimei optiuni va da posibilitatea de a bloca, cel mai probabil, contacte sau numere de telefon doar pentru anumite servicii, insa nu veti putea bloca apelarea de catre numere necunoscute si acesta este blacklist-ul din iOS 7.