Aplicatiile pentru contorizarea datelor devin inutile in iOS 7

  V-am spus zilele trecute ca in noul meniu Cellular al iOS 7 a fost implementata in sfarsit posibilitatea de a vedea care dintre aplicatiile si serviciile iOS-ului fac trafic de date si cat trafic de date au facut ele de-a lungul timpului. Sistemul implementat de catre compania Apple ne ofera in primul rand informatii despre traficul de date facut de catre aplicatiile instalate in iDevice-urile noastre, insa in plan secund ne ofera posibilitatea de a vedea si care dintre serviciile interne ale iOS 7 fac trafic fara ca noi sa stim. Pentru prima oara putem vedea cat trafic de date face Siri in timpul utilizarilor, cat trafic de date se efectueaza prin serviciul iMessage, prin primirea de notificari, prin sistemul de sincronizare a documentelor, prin HomeScreen, sau chiar Game Center.

  Pana la lansarea iOS 7 era imposibil sa aflam informatii asemanatoare in mod corect, iar nicio aplicatie din App Store nu poate contoriza acum exact aceleasi lucruri la fel de exact precum o face un contor intern al iOS. Ca sa fiu sincer, singura motivatie pentru utilizarea unor aplicatii de contorizare a datelor este fie posibilitatea de a fi atentionat cand depasesti o anumita limita de trafic, fie optiunea de a vedea cat trafic ai consumat in fiecare zi, deoarece pentru restul exista iOS 7. Partea si mai buna a noilor functii este ca acum Apple ne permite sa dezactivam conexiunea de internet mobil pentru orice aplicatie a iOS-ului, ele functionand doar daca suntem conectati la o retea Wi-Fi.

  Acest sistem este extrem de important si poate ajuta utilizatorii sa evite facturile astronomice generate de traficul de date facut fara stiinta lor, ramane de vazut doar cum va fi modificat pana la lansarea versiunii finale a iOS 7.