O companie a reusit sa inlature din iOS 7 avertismentele afisate pentru cablurile Lightning contrafacute (Video)

[youtube]http://youtu.be/CeIRBOZy2kg[/youtube]

  Saptamana trecuta v-am spus ca iOS 7 detecteaza cablurile Lightning contrafacute si afiseaza utilizatorilor un mesaj de avertizare prin care ii anunta ca acel cablu le poate afecta terminalele. Desi acest avertisment poate fi afisat si in cazul cablurilor Lightning originale, in general iOS 7 detecteaza doar accesoriile contrafacute, iar o companie din China sustine ca poate inlatura acest avertisment. Cei de la iPhone5Mod au fabricat primele cabluri Lightning terte, fara acordul Apple, ei au descoperit mesajul de avertisment din iOS 7 si l-au inlaturat.

  Prin clipul video de mai sus ei ne demonstreaza ca sistemul de securitate impus de catre Apple poate fi inlaturat prin spargerea chip-ului de autentificare, insa problema este mult mai complexa. Avand in vedere ca vorbim despre un software care protejeaza terminalele, Apple il poate actualiza oricand si poate bloca functionalitatea acestor accesorii. Compania le cere partenerilor sai sa treaca printr-un complicat proces pentru a primi acordul de a produce accesorii MFI, iar existenta unor companii care lanseaza produse contrafacute sigur nu este de bun augur, deci probabil versiunea finala a iOS 7 va bloca acest tip de accesorii.

6 COMENTARII

  1. Hmm si cu cablul meu original de la ip5 pe ios 6 cateodata primesc mesajul Accesory not supported” si nu mai incarca…de ce oare?mentionez ca am tel de 2 luni si totul e ca nou acum..dar totusi…