Cat de subtiri vor fi smartphone-urile viitorului?

  De cativa ani incoace exista o cursa oarba de a aduce smartphone-uri cu ecrane cat mai mari pe piata, ridicolul fiind impins la extreme cu telefoane ce au ecrane de 6.3 inch, sau chiar mai mult. Separat de aceasta cursa, a pornit o alta, cursa dezvoltarii de smartphone-uri cat mai subtiri, iar recent cei de la Huawei au adus e piata un terminal care re doar 6.18 mm grosime. Titlul de “cel mai subtire smartphone de pe planeta” detinut acum de Huawei Ascend P6 urmeaza sa treaca in posesia celor de la Umeox de indata ce smartphone-ul Umeox X5 va fi lansat oficial pe piata.

  Dispozitivul va avea doar 5.6 mm grosime, cu 2 mm mai putin decat terminalul iPhone 5 pe care Apple il prezenta anul trecut ca fiind cel mai subtire de pe glob. Daca in cazul ecranelor mari vorbeam despre imposibilitatea de a utiliza usor terminalele si o imagine penibila in momentul tinerii la ureche, in cazul acestor smartphone-uri subtiri nu putem decat sa ne intrebam care va fi limita. Smartphone-urile foarte subtiri nu sunt nedorite, cred ca multi ar fi mai bucurosi sa aiba un smartphone subtire decat un ecran de tableta in buzunar, insa nu toti producatorii inteleg acest lucru.

  5.6mm este o grosime foarte mica pentru un smartphone, mai ales daca luam incalcul toate componetele incluse in el si faptul ca dispozitivul devine tot mai fragil pe masura ce se subtiaza, Terminalele voarte subtiri nu vor rezista la fel de bine la impact precum cele groase, vor fi mai greu de luat in mana, insa vor fi cu siguranta mai placute la utilizare. Ca sa fiu sincer, cred ca peste cativa ani vor fi producatori care vor aduce pe piata smartphone-uri mai subtiri de 5mm, insa ramane de vazut cine va realiza totul.

  Voi ce parere aveti despre smartphone-urile atat de subtiri?