Apple se pregateste sa lanseze iWatch, incearca sa inregistreze denumirea ca marca in Japonia

  Zvonurile care sugerau faptul ca Apple se pregateste sa lanseze un iWatch incep sa prinda contur, compania americana depunand in Japonia o cerere de inregistrare ca marca a denumirii iWatch. Marca urmeaza sa acopere o linie de produse care pot fi purtate la incheietura mainii, adica vorbim despre ceasuri, si este destul de clar ca iWatch urmeaza sa fie denumirea pe care Apple o va folosi pentru acest produs. Cererea de inregistrare a marcii a fost depusa pe data de 3 iunie si publicata saptamana trecuta, ea probabil urmand a fi inregistrata rapid.

Apple the world’s most valuable technology company, is seeking a trademark for “iWatch” in Japan as rival Samsung readies its own wearable smartphone device. The maker of iPhones is seeking protection for the name which is categorized as being for products including a handheld computer or watch device, according to a June 3 filing with the Japan Patent Office that was made public last week. Takashi Takebayashi, a Tokyo-based spokesman for Apple, didn’t respond to a message left at his office seeking comment on the application.

  Acum cateva luni s-a spus ca Apple incearca sa protejeze aceeasi denumire si in Rusia, iar acest lucru nu poate decat sa demonstreze faptul ca Apple pregateste lansarea iWatch. Compania ar avea o echipa de 100 de designeri care lucreaza la dezvoltarea iWatch, dispozitivul urmand a se interconecta cu iPhone-urile pentru a afisa diverse alerte, insa putand avea si senzori biometrici pentru monitorizarea functiilor vitale, sau chiar un cititor de amprente. Lansarea iWatch este preconizata pentru a avea loc in ultima parte a acestui an si zvonurile par sa se adevereasca.

  Apple incepe sa protejeze prin brevete de invetie si marci denumirile sau tehnologiile noilor produse, chiar inainte de lansare, inregistrarea lor sugerand faptul ca lansarea este iminenta.