Incepand de astazi costurile de utilizare a unui telefon mobil in roaming scad cu pana la 36%

  1 iulie 2013 marcheaza intrarea in vigoare a unei directive europene care le impune operatorilor de telefonie mobila din UE sa reduca substantial costurile de utilizare a telefoanelor mobile in roaming. In baza acestei directive, costurile efectuarii unui apel telefonic in roaming scad cu minim 17%, costurile primirii unui apel telefonic in roaming scand cu minim 12%, iar costurile trimiterii unui SMS scad cu 11%. In ceea ce priveste traficul de internet facut folosind terminale mobile, vorbim despre o reducere cu 36% a costurilor fata de ziua de ieri, insa reducerea este de 91% daca facem o comparatie cu anul 2007.

New roaming price caps mean charges for making a call will drop by at least 17% a minute while receiving a call will drop by about 12% a minute.  The cost of a text message will fall by 11%. New EU rules mean downloading data, including looking at maps, checking emails and sending pictures, will be 36% cheaper, and 91% cheaper compared with 2007. Overall the commission said it has achieved retail price reductions across calls, SMS and data of over 80% since 2007.

  Conform Comisiei Europene, costurile de utilizare ale unui telefon mobil in roaming au scazut, in medie, cu 80% fata de aceeasi perioada a anului 2007, insa incepand de anul viitor ele vor fi eliminate complet. Comisia Europeana obliga operatorii de telefonie mobila ca incepand cu data de 1 iulie 2014 sa elimine toate tarifele de roaming pentru clienti, oricine putand vorbi la telefon in orice tara din Europa la aceleasi preturi pe care le plateste in tara sa natala.

10 COMENTARII

  1. O escrocherie foarte mare cu roamingul ,trebuie sa fie obligatoriu tarif normal in UE.Care este justificarea pentru roaming???