Presedintele Obama isi utilizeaza dreptul de veto pentru a opri scoaterea din vanzare a unor iDevice-uri in SUA, Apple lauda decizia

  Cu doar o zi inainte ca o interdictie de import pentru anumite iDevice-uri sa intre in vigoare in SUA, presedintele SUA, Barack Obama, si-a utilizat dreptul de veto pentru a anula decizia luata de catre ITC cu cateva luni in urma. Apple si multe alte companii au cerut administratiei prezidentiale sa ia aceasta decizie, practic impotriva Samsung, si se pare ca presedintele american a fost de acord. Desi interdictia afecta doar terminalele lansate inainte de iPhone 4S si iPad 2(inclusiv), presedintele american isi apara companiile si mentine acest dispozitive in vanzare.

We applaud the administration for standing up for innovation in this landmark case. Samsung was wrong to abuse the patent system in this way. – Apple.

We are disappointed that the U.S. Trade Representative has decided to set aside the exclusion order issued by the U.S. International Trade Commission (ITC). The ITC’s decision correctly recognized that Samsung has been negotiating in good faith and that Apple remains unwilling to take a license. – Samsung.

  Apple si Samsung au laudat/dezaprobat decizia luata de catre presedintele american si intr-o anumita masura era normal ca Obama sa isi apere compania americana care genereaza locuri de munca si foarte multi bani la bugetul de stat. Samsung a castigat batalia intr-o instanta comerciala, insa n-a reusit sa convinga si guvernul ca are dreptate, dar va avea destule ocazii sa scoata iDevice-uri din vanzare, daca va mai reusi sa convinga vreo instanta ca are dreptate. Mai jos aveti comunicatul de presa emis de catre guvernul SUA, aceasta fiind prima utilizare a dreptului de veto in ultimii 26 de ani.

In addition, on January 8, 2013, the Department of Justice and United States Patent and Trademark Office issued an important Policy Statement entitled “Policy Statement on Remedies for Standard-Essential Patents Subject to Voluntary FRAND Commitments” (“Policy Statement”).2 The Policy Statement makes clear that standards, and particularly voluntary consensus standards set by standards developing organizations (“SDO”), have incorporated important technical advances that are fundamental to the interoperability of many of the products on which consumers have come to rely, including the types of devices that are the subject of the Commission’s determination. The Policy Statement expresses substantial concerns, which I strongly share, about the potential harms that can result from owners of standards­essential patents (“SEPs”) who have made a voluntary commitment to offer to license SEPs on terms that are fair, reasonable, and non­discriminatory (“FRAND”), gaining undue leverage and engaging in “patent hold­up”, i.e., asserting the patent to exclude an implementer of the standard from a market to obtain a higher price for use of the patent than would have been possible before the standard was set, when alternative technologies could have been chosen. At the same time, technology implementers also can cause potential harm by, for example, engaging in “reverse hold­up” (“hold­out”), e. g., by constructive refusal to negotiate a FRAND license with the SEP owner or refusal to pay what has been determined to be a FRAND royalty.

34 COMENTARII

  1. Wow, Apple a fost prins ca a furat de la Samsung dar i sa anulat pedeapsa.
    Oricum pedeapsa era de doi lei : nu mai aveau voie sa importe din China niste vechituri.

  2. Studiaza patentele FRAND iar apoi rescrie . eventual asteapta Android 5.0 daca 4.2 merge in continuare la fel de prost ca 4.1 .

    De fapt oare de ce trebuie sa trolleze micii verzi pe aici mereu ? Nu exista nici un site pentru Android in Romania ? Chiar nimeni nu are 9 dolari sa cumpere un domeniu ? Nu e de mirare de ce stau pe idevice.ro desi vad produse Apple doar pe Youtube ….

  3. Cam penibila treaba. Asta demonstreaza cata influenta are o companie privata asupra proliticienilor americani. Cat despre veniturile generate la bugetul de stat, zaone ar trebui sa te mai gandesti odata, Apple e scutita de la foarte multe taxe in USA, plus de asta, face evaziune fiscala in alte state.

  4. Mai devreme sau mai tarziu cu totii o sa isi dea seama ca Apple sunt doar niste hoti ordinari care nu au inventat nimic si care nu fabrica nimic dar in schimb isi asuma meritele muncii altora. Daca se considera atat de superiori Samsung, si altor firme, de ce nu isi fabrica ei piesele? Singurele lucruri de la Apple care ar putea fi 100% made in America ar putea fi sistemele de operare. In rest ei doar asambleaza ceea ce alti inventeaza si fabrica. Sunt dezamagit si imi pare rau ca am fost pacalit de Apple cu niste produse la niste preturi supraevaluate, care nu se justifica.

  5. Aurelian suntem siguri ca iti doresti si tu un iphone:)) o data ce ai spus ca ofera niste produse la preturi supraevaulate inseamna ca nu ai tinut in mana in viata ta un idevice.

  6. Idem “Alin T” – f bn punctat, multi vb doar din auzite, nu au si avut un iPhone ca sa-si dea seama exact c inseamna un iPhone.

  7. Poate ca este normal ca presedintele sa isi utilizeze dreptul de veto, dar este anormal sa anuleze o decizie a instantei care spune ca Apple a facut o ilegalitate.
    Asa, oricine poate fura, ca nu i se intampla nimic, presedintele anuleaza deciziile instantelor.
    Ma intreb care ar fi fost reactia voastra daca presedintele Coreei de Sud ar fi anulat o decizie similara.
    Macar nu mai spuneti ca Apple este copiata si furata.
    Oricum, presedintele Obama nu poate anula faptul ca Apple a comis un furt si este rusinos pentru o companie care cerea ca produsele Samsung sa fie blocate la import in SUA.
    Don’t get me wrong, imi plac produsele Apple, dar nu pot fi orb…

  8. @ Aurelian eu stiu ca apple a inventat telefonul de azi incepand cu iphone 2 in 2007 inainte de asta tu si cu saracii de la samsung nu prea stiati ce e ala touchscreen asa ca gura mica !!!

  9. Zaone, aplici aceeasi democratie ca si Obama. Ai citit posturile 5,6 si 12. Aurelian nu a atacat pe nimeni, exceptand pe apple, evident. De ultrasii astia lipsiti de argumente, atacatori la persoana, probabil cu cateva clase la propiu si la figurat, nu zici nimic? E un blog dedicat apple, dar pun pariu ca multi de aici, desi nu o spun, nu mai gandesc ca acum cativa ani. Un moderator corect lasa deschisa libertatea la opinie.

  10. @Aurelian, o doamne cate probleme de cunostinta ai .. Si totusi comentezi.. Ma uimesti 😮 nu stii catusi de putine despre subiect dar vorbesti..”asambleaza ceea ce alti inventeaza si fabrica” – GRESIT !! FOARTE FOARTE GRESIT.., nu mai comenta aiurea te rog..

  11. Imi pare rau ca pentru conationalii mei este mai importanta firma Apple decat oamenii din jurul lor. In momentul de fata am 2 iPhone 4s(16 GB si 32GB), iPod Suffle, iPad 2 si Macbook Pro(Santa Rosa). Fan Samsung nu am cum sa fiu pt ca nu am avut in viata mea telefon de la Samsung. Pana sa apara iPhone am avut aproape in totalitate doar Nokia. Este diferenta mare intre un fan Apple si un “orb Apple”(sper ca asta sa nu o consideri jignire Zaone si sa stergi comentariul). Apropo, sa faci o lista pentru cei care vor sa comenteze aici, cu ce au voie sa spuna si ce nu. Rog toti ultrasii Apple sa se uite pe site-urile de specialitate in anul 2007 cand Apple a “inventat telefonul” si sa vedeti si celelalte marci de la acea vreme si ce tehnologii aveau ele. Cand Apple a “inventat” touchscreen-ul LG avea modelul PRADA. Nu mai zic de celelalte specificatii ale primului iPhone care erau cu mult sub celelalte telefoane la acea vreme( comparati cu Nokia N82). Eu nu am spus niciodata ca produsele Apple sunt proaste ci doar ca preturile nu sunt justificate( un laptop de Apple de 2500$ face acelas lucru pe care il poate face oricare laptop de 1000$ de la oricare companie). E pacat ca multi oameni din Romania se baga in datorii pe la banci si poate fac sacrificii la mancare, doar ca sa fie “la curent cu tehnologia” si sa aiba ultimile produse de la Apple. Fiecare trebuie sa isi cumpere ceea ce isi permite si ceea ce are nevoie. Multi au produse Apple pentru ca sunt la moda, ca sunt cele mai scumpe, ca sunt cool. S-a ajuns aici tot vina noastra, a oamenilor. Acum nu mai esti judecat dupa ce ai in cap sau ce suflet ai. Acum esti judecat dupa ce haine ai, ce telefon, ce masina, ce casa… Personalitatea omului nu mai valoreaza nimic. Acestea fiind spuse, va urez tuturor o viata frumoasa!

  12. Aurelian , ai 10 puncte de la mine.
    Am observat aceeasi treaba : esti apreciat dupa toale si telefon si nu dupa suflet si personalitate.
    Le-ai cam tras-o vizavi de cate idevice-uri posezi.
    Era clar ca daca postezi pe forumul meu de Logan , alta masina nu ar mai conta in discutii.
    Este greu sa schimbi indoctrinarea oamenilor , ar fi in stare sa te improaste cu noroi doar pt faptul de a nu descoperi ca au platit mult prea multi bani pt ceva ce nu face atata…
    Sunt convins ca in viata de zi cu zi esti un personaj prietenos , cu omenie si bun simt , fara capabilitatea de a aduce injurii gratuite.
    Daca descoperi un prieten , descoperi o comoara , ma bucur de acei ce inteleg aceste randuri.
    Dumnezeu sa iti dea o viata linistita si tihnita , ai demonstrat ca esti un baiat cu bun simt.

  13. @Viorel Si vrei sa mai stii ceva despre mine? Din cauza a ceea ce sunt si ceea ce gandesc nu am nici un prieten. Si asta pentru ca mai sunt foarte putin oameni de valoare in lumea asta si eu din pacate nu ii gasesc, cu toate ca imi doresc foarte mult. Daca o sa te uiti si la profilul meu de Facebook( Aurelian Irimia) o sa vezi ca am 22 de persoane in lista, cativa fosti colegi iar restul rude. Prietenii adevarati sunt foarte greu de gasit.

  14. @Aurelian:la faza cu laptopurile de la Apple esti departe de adevar.trecand peste faptul ca arata foarte bine sunt chiar bune in comparatie cu altele si asta datorita sistemului de operare.eu pun muzica aproape zilnic.cu laptop pe windows,cu aceeasi configuratie ca un macbook pro model 3.1 am avut nu ai probleme.blue screen,se bloca la salvari de seturi,in timpul programului,etc.cu mac-ul nu am avut niciodata parte de asa ceva.acum am luat modelul 2012 si iti pot spune ca am pus cu el iarna pe partie la -15 grade aproape 10 ore si acum pun pe canicula asta la o piscina tot cam atatea ore si nu schiteaza.deci isi merita banii aia multi.pt stat pe facebook nu se merita investitia.

  15. @Arabu, esti asa de mult pe langa subiect, bati campii, spui numai non-sensuri, chestii fara noima si irelevante.. nici tu nu stii pe ce lume traiesti dar vrei sa arati ca traiesti.. Off mie mila de tine..

  16. @Goru Eu am luat Macbook Pro pentru al folosi pentru graphic design(Photoshop si Illustrator) pentru ca si eu auzisem ca sunt foarte bune pentru asa ceva. De 2 ori mi s-a dus pana acum placa video(nvidia geforce 8600m gt). Pe urma am citit pe forum-uri ca toate laptop-urile cu aceasta placa video au probleme. Din pacate mac-ul meu a inceput sa arate aceste probleme dupa ce a iesit din garantie, asa ca nu mai puteam merge la Apple sa le dau cu mac-ul in cap. Am fost cu aceasta problema la service( si la service-uri autorizate Apple si in AppleStore direct) si in ambele cazuri mi s-a spus ca este o singura solutie: schimbarea placii de baza, care ma costa 500€, in cazul in care mac-ul meu, in cazul de fata, nu mai valoreaza nici 450€. M-am informat pe forum-uri ce e de facut in acest caz si am gasit o solutie gratis(coacerea in cuptor a placii de baza). Din fericire pentru mine aceasta metoda a functionat, de 2 ori chiar, pana acum, si am scapat de cei 500€ cu care Apple vroia sa ma pacaleasca. Zic pacaleala pentru ca am aflat de la cineva ca cei 500€ mi se luau pentru ai face un reflow placii video, ceea ce am facut oarecum si eu acasa gratis, cu un cuptor si niste folie de aluminiu.

  17. Imi cer scuze de offtopic!! Am un iPhone 3GS cu iOS 6.1.3. Daca nu am SHSH salvate mai exista vreo solutie sa fac downgrade la iOS 6.1.2?

  18. Ma amuz rau cand citesc unele comentatii.
    Prietenii mei dragi , nu stiu daca traiti in prezent sau nu dar momentan apple nu mai e la moda de ceva vreme si e doar o firma care scoate niste produse bune cum fac si alte firme , numai ca preturile celor de la apple sunt exagerate in comparatie cu ce iti dau ei in schimb…….
    Mai pe scurt …..
    Apple nu mai prezinta interes nici pe jumatate fata de cum era acum in urma cu cel putin un an…….
    Stati linistiti ca au fost si inca mai sunt si mai mult de cat sigur vor fii mereu multe alte firme care vor scoate produse cel putin la fel de bune cum o face apple , dar la preturi mult mai bine…….este foarte important sa stiti ce sa faceti cu idevice-ul sau device-ul….
    Poate a fost o perioada in care s-a copiat de la apple sau poate ca doar asa au unii impredia , dar si apple a copiat la randu ei si nu mai spun de prezent ca nu are rost ….apple nu mai e de ceva vreme o sursa de inspiratie :))))
    Probabil o sa sara unii copii cu conentarii la adresa mea dar e doar ce vad eu si pe langa faptu ca sunt client apple de mult mai sunt si realist.
    Incercati sa nu mai traiti in trecut …….

  19. nu mi se pare normal ca presedintele sa anuleze o hotarare a unei instante indiferent daca era corecta sau nu , indiferent de firmele implicate … mi se parea corect sa se ceara rejudecare daca era ceva important si considerau ca nu e corecta decizia , desi fiind impotriva unei companii din alta tara cred ca ei ar considera oricum gresita decizia … apple nu pierdea locuri de munca prin aceasta decizie ci doar i se mai taia putin din nas … si nici nu se creeaza alte locuri de munca in america din cauza respingerii deciziei , si apple nu intra in “insolventa” din cauza asta …. se pare ca democratia e pe cale sa cam dispara de pe oriunde

  20. damian si mie”mie” mila de tine sincer,grea limba romana a?sau dai cu tarnacopu’ pana inchide aia la nonstop si in pauze vrei sa pari inteligent?

  21. si spre cultura ta foarte vasta sunt si eu fan Apple si imi plac produsele lor dar unii ca tine comentati si catalogati oamenii in functie de ce telefon au,daca au iphone sunt jmecheri iar daca au samsung sunt saraci,tot timpul voi aveti dreptate si ceilalti nu indiferent de argumentele pe care le aduc esti fan pana la un moment dat dar dupa deja nu mai poti fii salvat de prostia in care inoti

  22. @Arabu nu dau pana “inchide” aia , stai linistit..da, este grea intr-adevar limba romana.. Te-ai facut singur de caco..

  23. Din punctul meu de vedere se cam aplica proverbul acela ” Cine sapa groapa altuia singur cade in ea”. Nu e un capat de tara nici pentru Apple nici pentru Samsung ce s-a intamplat, insa nu cred ca este o masura tocmai potrivita. Dar daca am invatat ceva de la viata pana acum e sa cred ca nu tote persoanele si implicit toate companiile au sanse si drepturi egale in fata legii si a justitiei.