Samsung pierde 1 miliard de dolari din valoarea capitalizarii bursiere dupa o decizie luata de Barack Obama in favoarea Apple

  Ieri v-am spus ca presedintele Barack Obama si-a utilizat dreptul de veto pentru a bloca impunerea in SUA a unei interdictii de import si vanzare a unor iDevice-uri Apple. La decizia lui Obama pietele au reactionat, iar valoarea capitalizarii bursiere a Samsung a scazut cu nu mai putin de 1 miliard de dolari, asiaticii castigand in fata ITC dreptul de a impune aceasta interdictie companiei Apple. Pe masura ce investitorii Samsung au inceput sa isi arate ingrijorarea in legatura cu viitorul brevetelor de inventie FRAND detinute de catre Samsung, cota de piata a companiei a scazut constant si simtitor.

More than $1 billion was wiped out of Samsung Electronics Co.’s market value early Monday after a surprise decision by the Obama administration over the weekend to veto an import ban on some Apple Inc. products in the U.S. Early Monday, South Korea’s biggest company by market capitalization fell 0.6% to 1,278,000 won ($1,137), wiping out $1.05 billion of Samsung’s market capitalization.

  Era de asteptat ca Samsung sa pateasca acest lucru, avand in vedere ca piata bursiera este extrem de fragila si reactioneaza la orice, indiferent cat de important este acel lucru sau nu.