Orange TV – experienta mea

  De aproximativ doua saptamani de zile utilizez noul Orange TV lansat de catre compania Orange prin luna iunie, acesta fiind primul serviciu de televiziune oferit de catre operatorul de telefonie mobila. Orange Franta, sora mai mare a Orange Romania, ofera servicii de acest gen de ceva vreme si are destui abonati adunati de-a lungul timpului, obiectiv pe care cei de la Orange si l-au propus cu moderatie. Desi deocamdata nu se stie cati abonati au ales serviciul Orange TV, operatorul spera sa adune cateva zeci de mii de clienti pana la sfarsitul acestui an. Avand in vedere ca nu sunt unul dintre bloggerii “buni la toate” care fac review-uri oricarui tip de produse, de la masini de ras la automobile, in cele ce urmeaza va voi detalia experienta mea cu Orange TV, din perspectiva unui simplu client.

  Orange TV este un serviciu DTH, functioneaza cu o antena satelit care trebuie amplasata in exteriorul locuintei voastre, fie la geam/balcon, fie pe bloc, ea trebuind orientata in directia Sud/SE. Aici intervine prima problema, deoarece daca nu aveti geamurile intr-una dintre cele doua directii, va trebui sa cereti permisiunea de a instala antena pe blocul in care locuiti, insa daca aveti locuiti intr-o casa cu sau fara etaj, atunci lucrurile sunt simple. Instalarea antenei dureaza maxim jumatate de ora, daca se face direct la geam, fara mizerie, fara batai de cap.

  Dupa instalare antenei trecem la receiverul care trebuie montat in casa si care are dimensiunile unui XBOX. El trebuie amplasat in preajma televizorului pentru a fi conectat la acesta, prin intermediul sau find afisate toate posturile TV. Dupa o scurta sesiune de configurare si verificare a calitatii semnalului, receiverul preia automat setarile din serverele Orange si este pregatit pentru utilizare. Controlarea receiverului se face cu o telecomanda, probabil venita direct din Franta, avand in vedere ca unele butoane au denumirile inscriptionate in limba franceza.

  Trecand la interfata, pot spune ca imi place modul in care este gandita ea, in principal din cauza faptului ca afiseaza informatii despre emisiunile rulate acum pe posturile TV, dar si despre cele care urmeaza sa fie rulate in viitor. Nu toti cablistii ofera informatii detaliate si corecte despre programul TV, Orange TV o face si comparatia o fac cu Digi TV-ul celor de la RCS & RDS. In ceea ce priveste calitatea, comparatia o fac tot cu ei, Orange TV-ul afisand imagini mult mai clare si mai bune din punct de vedere calitativ, diferenta fiind minora in cazul unei linii digitale, si majora in cazul unei linii analogice.

  Partea si mai buna, este ca veti putea viziona posturile TV HD cu ajutorul receiverului Orange TV, lucru imposibil de realizat cu anumite televizoare pe o conexiune analogica. In cazul meu, conexiunea analogica RCS & RDS afiseaza posturile TV din grila si asta multumita televizorului care le recunoaste, insa daca voi nu le puteati vizualiza cu actualul TV/operator de cablu TV, atunci Orange TV va schimba acest lucru. Mai mult decat atat, cel mai mare pachet al Orange TV, cel cu 95 de canale, are 37 de posturi TV HD, mult mai multe decat la concurenta.

  In cele doua saptamani de utilizare pot spune ca singura data cand am trecut la Digi TV am facut-o obligat de faptul ca meciul Stelei nu il gaseam altundeva decat la Digisport. Cei de la Orange nu retransmit posturile TV ale celor de la RCS & RDS sau Romtelecom, asa ca nu veti avea ocazia de a vedea meciuri din Liga I, sau meciuri din Champions League/Europa League, decat daca Pro TV, Antena 1 sau TVR se vor decide sa le difuzeze, iar acest lucru nu se intampla decat in cazul meciurilor foarte importante.

  In lipsa acestor canale, cei de la Orange TV ofera o gama variata de posturi TV pe care acum le-am vazut pentru prima oara, majoritatea din SUA(Nickelodeon, E! TV, Comedy Central, Fuel TV, Turbo TV, Extreme Sports, Discovery, CBS), insa si cateva din alte tari. Majoritatea acestor posturi sunt HD, iar daca nu sunt marcate corespunzator, transmit totusi imagine de calitate ridicata si credeti-ma ca aveti ce vedea la ele, mai ales la Comedy Central, unul dintre cele mai apreciate canale de comedie din SUA.

  Bun, am vorbit despre televizor, dar oare Orange TV se rezuma doar la atat? Ei bine, nu! Orange TV este disponibil si pe internet, deocamdata doar pe desktop-uri, insa in toamna ar trebui sa fie lansate si aplicatiile pentru terminale mobile. Cu un simplu cont webcare, pe website-ul Orange, si unul inregistrat pe website-ul Orange TV puteti vizualiza online oricare dintre zecile de canale retransmise de catre companie. Accesand interfata website-ului veti putea vizualiza in direct unul dintre cele 29 de posturi pe care Orange vi le pune la dispozitie, dar desigur ca trebuie sa aveti disponibila si o conexiune rapida.

  Separat de TV Online, cei de la Orange ne dau posibilitatea de a vizualiza unul dintre cele 34 de filme disponibile in momentul de fata in videoteca, dar daca dorim putem asculta si muzica. Practic Orange TV este un serviciu complet de streaming online pentru TV, filme si muzica, iar un abonament pentru TV va ofera acces si la facilitatile online, deocamdata doar de pe desktop-uri, insa in viitorul apropiat si de pe terminale mobile.

  Desigur ca nu exista doar lucruri bune la Orange TV si deocamdata am gasit doua puncte negative: primul are legatura cu modul in care se schimba canalele, cate 2 – 3 secunde fiind necesare pentru a trece de la un post la altul, iar cel de-al doilea are legatura cu receiver-ul care nu preia o comanda data prin telecomanda decat daca telecomanda este indreptata direct spre el, iar daca aveti o masa joasa si un pat in fata ei(cum este cazul meu), atunci va trebui sa petreceti mult timp cu mana prin aer pentru a schimba canalele.

  In momentul de fata utilizez abonamentul Universe HD si ca sa fiu sincer, oricine cred ca ar fi multumit de el, mai ales ca ai destule posturi TV prin care sa navighezi pentru a descoperi ceva interesant. In mod normal abonamentul costa 12€ lunar, insa daca suneti abonat Orange puteti beneficia de o reducere de pana la 30%. Cel mai ieftin abonament pentru Orange TV costa doar 5€ lunar, insa beneficiati de exact aceeasi promotie, asa ca puteti ajuneg in situatia de plati numai 14 lei pe luna pentru un abonament TV.

  Mai multe detalii despre Orange TV gasiti pe website-ul Orange, va recomand sa il incercati si va spun doar ca microbistul din mine plateste in continuare abonamentul Digi TV. Pentru alte intrebari/informatii va stau la dispozitie in sectiunea de comentarii.

73 COMENTARII

  1. Crezi ca ar fi mai ok decat un abonament HD de la o firma care ofera acest serviciu prin cablu si e deja prezenta in casa scarii ?

  2. Eu am fost unul dintre primii abonati si pot spune ca sunt foarte multumit. Din pacate nu au in grila HBO. Ca si costuri, pe langa abonamentul de baza se plateste 3 euro / luna chiria primului receiver si 2.5 euro / luna chiria receiverelor suplimentare. Nu exista posibilitatea achizitionarii receiverelor

  3. Orange tv… Oriunde te ai afla!!!
    Super calitate!!! Dar păcat ca nu are acoperire in vestul Europei .. Spania,Franța, UK,Irlanda!!!

  4. @Bogdan^: Daca e analogic nu e superior.
    @Nicollaeb: Numai chirie, aveti in articol link catre pagina lor cu informatii detaliate.
    @Mircea99: iei cate un receiver pt fiecare, ai link in articol.
    @Alex Stan: HBO e platit peste tot, probabil pentru un cost suplimentar il vor baga, dar ai Comedy Central gratis.
    @EmyS: Mare problema, ca nu ai Orange TV din Romania in Franta. Acolo are Orange-ul local serviciul asta.

  5. Da,așa e!!! Eu ma refeream ca orange tv emite pe satelitul Astra1a si nu are acoperire in zona aia de vest!!! Mare păcat…. Ramanem cu digi!!!

  6. comedie.. asta e orange tv, mai ales la preturile alea. sa-ti spun eu un secret din interior ? nu au adunat nici macar un sfert din targetul care si l-au propus.

  7. @EmyS: Pai in afara de Digi, a caror antene sunt scoase ilegal din tara si duse la mama naibii, ce operator de cablu vinde oferte pentru Franta? E stupid.
    @DonCalin: In lista nu apare, nu am vazut nicio optiune suplimentara pentru el.
    @dan: Posibil, posibil sa fie doar vorbe, dovezi ceva?

  8. La RDS analogic si UPC analogic, prin simpla setare a tari pe o tara mai nordica, se scaneaza si memoreaza, mare parte din programela digitate, HD si radio.
    Daca ai un tv mai de 2-3 ani maxim nu se merita sa-ti faci abonamente pe digital sau hd !

  9. Orice operator specifica… Se utilizează numai pe teritoriul României!:)in IRL cea mai buna acoperire o are Romtelecom (dolce),apoi digi,merge si focus !:)) depinde de gusturi !! Dar numai dolce are receiver hd!!! Astia de la digi nu au de gând sa scoată un hd ptr satelit, au noroc ca au fotbalul !:)))

  10. Sunt multumit de orange tv in mare dar imi pare rau ca nu au hbo si axn, decodorul nu are easy link care mi se pare un dezavantaj enorm fiindca telecomanda de la el este oribila in plus de asta mai e si prin IR.

  11. eu sunt abonat Orange tv de aprox o luna, calitatea imaginii este extraordinara comparativ cu orice avem acum pe piata…37 de prog HD. Daca ai doua abonamente la ei, pretul e super ok la abonamentele de Tv + instalare gratuita

  12. Vroiam orange tv doar pt ca rds nu transmite discovery dar m.am lasat pagubas cand am aflat de chiria decodorului. Preturile mi se par cam mari la ce competitori exista.

  13. Daca vor baga hbo o sa fiu super multumit de orange… Au tot ce ma intereseaza viasat-urile discovery-urile mtv live, filmbox…

  14. La Digi pe cablu nu ai nevoie de receptor daca televizorul stie DVB-C (si toate cam stiu) plus ca ai toate sporturile posibile in HD si la final mai ieftin decat Orange .

    Din cate stiu Orange a reusit doar 2200 de abonamente cu acest nou serviciu , de la lansare .

  15. Eu raman la stickul android cu XBMC instalat. Merg multe canale HD (si HBO), iar posturile romane merg cu o alta aplicatie. Platesc doar netul 😉 Si chestia asta merge in orice tara 😉

  16. Vax albina… Smarttv+ci plus+focussat bate orice la ora actuala (nu stau cu 7 mii de remote) incarc strict ce pachet vreau, am HD-urile care ma intereseaza. Daca vor face si symulcript la canalele lir cu cele de la digi (subt pe acelasi satelit) si vor emite digisporturile, vor bate orice operator. Partea nasoala e ca rds e in mare rahatel si e f probabil ca romtelecom sa-i inghita din 2014…

  17. Cosmote vinde deja filialele din Bulgaria si tu spui ca RDS e in rahat ? Lol . Pana una alta Digi Satelit are 1.2 mil de abonati , Focus are 380 de mii . Digisport nu va merge la alt operator decat daca plateste iar RDS cere un pret pe care nici un operator nu si-l permite .

  18. Ote vinde globul din bulgaria pt ca nu face parte din planurile DTelekom. Rds are aproape 1mld datorii catre banci si n-a atras finantare de 2 ani. Baza de clienti a rds este evaluata sub 500 mil eur. Teszari mai detine din Rds sub 20%. DTelekom a pompat masiv in Ote si Rtc. Statul roman pregateste vanzarea participatiei in RTC. Fa tu singur conexiunile…

  19. Aia 1.2 mil abo pe satelit sunt f volatili (daca rds pierde liga1 – si o va pierde pt ca n-a facut profit din drepturile tv – nici o tv n-a facut profit din aceste drepturi)… In 2014 e o noua licitatie pt drepturile tv pe liga1. Rds fara finantare… De ce crezi ca se zbatea teszari sa listeze rds la bursa? Cand rtc investea in infrastructura, rds baga bani in buzunare private si carpea infrastructua sau prelua retele de cartier care erau vai de ele… Mai vorbim in 2014. Piata telecom e destul de complicata…

  20. Este scump si nu se poate receptiona din Spania, Italia, Anglia de unde ar putea acea multi clienti, in Romania este saturata piata de DTH iar multi nu au cu ce sa vada HD

  21. Putin offtopic, dar Orange e varza!!!
    Azi e picat 3G in toata Moldova de vreo 3 ore si cum iPhone nu mai are disable la 3G ne-a omorat pe toti. Indirect si o bila neagra pt Apple

  22. Un serviciu DTH scump pentru buzunarul romanilor, asta in conditiile in care deja piata dth este saturată. Romanii de rand inca nu au televizoare HD iar receptia in Spania, Italia, Anglia este imposibila…
    Una peste alta, este totusi un lucru bun si un pas inainte…

  23. Orange DTH nu e chiar asa scump dar nu prea are ce oferi pt Romania… HD-uri? Putini romani sunt axati pe hd… Dolce are content sportiv cat de cat si calitate f buna, digi are content sportiv din belsug si este f ieftin, focussat e in sistem prepay si are o calitate f buna plus ca merge cu cam conax pe orice tv cu slot ci+ (nu-ti mai tr alt receptor, alta telecomanda…) si e si ieftin. E greu sa intri pe piata asta fara sa oferi practic nimic in plus fata de ceilalti…

  24. Cei care sunt interesati de multe canale hd in mare parte din alte tari fara idioteniile gen digi sport gsp si mai stiu eu ce canale care difuzeaza meciuri de soccer non stop orange are cele mai ok canale. Si canalele non hd se vad mai bine ca pe rds. Am facut comparatie pe acelasi tv cu vh1 difuzat de rds si vh1 difuzat de orange.

  25. Am o intrebare: tv meu are o mufa pe care scrie sat. Daca bag cablul care vine din antena montata de orange oare pot sa scap de decodorul de la ei?

  26. @zaone orice tv care are tuner de satelit, are si slot pt common interface in care sa bagi cartela. Din pacate doar upc, focussat si nextgen agreeaza acest sistem…

  27. @claudiu91 “orange are cele mai ok canale” – 3x acasa, 6x tvr, 6x desene pentru copii – si lista poate continua…nu mi se par cele mai ok canale

  28. @webarts are canalele care ma intereseaza in HD… Restul nu conteaza.
    @horia detaliaza putin. TV Philips 46PFL7007K/12 este compatibil cu ce ai spus tu?

  29. De cand am orange tv, chiar am la ce ma uita. Vin pe aici tot felul de simandicosi, unii nestiind ce inseamna hd si isi dau cu presupusul. Ce nu inteleg ei? In Romania nu mai are nimeni asa ceva. Focussat da, are flexibilitate, dar la ce te ajuta? Orange va mai introduce probabil ceva canale din toamna, odata cu lansarea noului satelit pe care va emite, si atunci sai vedem pe carcotasi! Poate ia si liga 1 si ii saluta pe digi din avion!

  30. Buna ziua tuturor! Am de pe data de 20 08 2013 Orange Tv si mi-au schimbat trei decodoare. Pur si simplu se blocheaza, telecomanda este execrabila… nu poti sa selectezi un film sau o emisiune preferata, unele canale se vad foarte prost: Fuel TV, Fashion HD, Box Trace Tropical si Paprika – nu se aude mai de loc… cand sunt spoturi publicitare se aude perfect. Care o fi explicatia? Fara comentarii… si acum astept sa vina un reprezentat sa-mi schimbe al treilea decodor… asa ca sa ganditi bine inainte de a face un abonament… Daca eu as fi stiut, nici in ruptul capului nu as fi trecut de la RCS RDS la Orange TV.

  31. Fratilor orange tv o fi bun nimic de zis, am vrut si eu sa-mi instalez orange tv in Italia.Mi-am facut rost de decodor prin intermediul unei verisoare,mi l-a trimis la roma, dar ce sa vezi satelitul prin care transmite foloseste un transporter c-am aiurea cu niste frecvente sensibile si nu pot fi receptionate din strainatate.Am antena de 100cm si abia reusesc 60%calitate semnal.Chiar si asa ar fi trebui sa vad ceva.I-mi zice ca nu am semnal…Am timis decoderul inapoi am ramas tot cu Digi.Oricum decodoarele sint performante dar jalnice se blochiaza.Daca astia nu fac ceva si pentru diaspora la preturile pe care le au nu-i vad bine…

  32. Am acest serviciul încă din prima zi. Are plusuri destule în comparație cu toți ceilalți operatori din România la un loc, dar și câteva minusuri. Receptorul se mai blochează, nu are funcția PVR, nu sunt câteva programe în grilă cum ar fi AXN, Travel Chanel, Discovery World, Hbo, Cartoon Network, Boomerang, etc, chiria mare la receptoare, taxe de instalare pentru neabonați, dar și pentru abonați la cel de-al doilea receptor, etc.

  33. salut
    stau in spania,barcelona..momentam am digi satelit dar as vrea sa ma schimb la orange problema e ca nu stiu daca voi avea semnal..din cate am vazut spotul satelitului bate puternic pe est si cred ca poate cu o antena de 120 cm poate am sanse dar nu as vrea sa fac contract pe 2 ani si sa platesc degeaba plus banii pe antena ..stiti pe ce satelit se va muta in curand??si daca merge diseq sa mai adaug alt satelit cu fta…si daca totusi exista vreo sansa sa l receptionez …momentan am o antena de 90 cm si lnb de 0,2 si 0,1 db si am semnal si calitate 85-95% pe intelsat,astra 19 si hotbird…

  34. Salutare! Imi poti spune te rog daca Orange tv are functia asemanatoare oferita de UPC de inregistrare a programului favorit pentru al putea viziona cand iti doresti?? multumesc anticipat

  35. As vrea sa imi fac si eu abonament la Orange TV dar inainte de asta am o mare nelamurire pe care as vrea sa o lamuresc :
    am un televizor Samsung F6500 care are tuner cu decodare T/C/S2 adica exact S2 transmite Orange TV.
    As vrea sa folosesc in locul receiverului ,tunerul intern al televizorului ,cartela introducand-o in interfata CI+ a tv-ului.
    Oare functioneaza ? Ar fi interesant de stiut pentru multi utilizatori si viitori utilizatori.
    Multumesc anticipat pentru raspuns.

  36. Teoretic ar trebui sa mearga, daca o accepta televizorul, dar mai bine discuti inainte cu orange ca iti trebuie codul de activare al cartelei.

  37. salutare..am si eu o mica probleama..am dus un riceiver orange tv in italia..mai exact in centru italiei,am reusit sa prind semnal de 100% la ambele(nivel,calitate)insa,nu mi se incarca programele…mai exact dau la scanare automata….are semnal full dar nu imi gaseste nimic…poate cineva sa ma ajute?

  38. Da, au oferta insa pregatiti-va de probleme ! Probleme cu receiverele, cand ninge va trebui sa curatati neaparat orice urma de zapada altfel nu merge, se blocheaza la greu receiverele.
    Au fost cei de la instalare de vreo 5-6 ori. Am dat la telefoane de m-am saturat! Cand ninge, ploua, sau …se insereaza veti primi des in mijlocul emisiunii preferate,,,,nu exista semnal!
    Deci abia astept sa reziliez contractul la cate probleme au fost si continua sa fie.

  39. Recent,am renuntat la abonamentul Orange-Tv si am revenit la RCS-RDS pentru ca am fost dezamagit de programul de filme care este sub orice critica Un an de zile am platit un abonament aproape dublu fata de RCS numai din dorinta de a avea cat mai multe canaleHD .Am vrut sa renunt la abonamentul ORANGE inca dupa primele 2 luni ,dar ,citind cu atentie contractul, mi-am dat seama ca trebuie sa platesc integral contravaloarea intregului contract. Cine face ca mine,nu-i doresc sa pateasca ca mine!

  40. am si eu o parabolica de la orange si sunt in sicilia si nu stiu cum trebuie sa o pun sa imi prinda programele romanesti . cum in ce directie trebuie sa o pun .stie cineva sa ma ajute?

  41. Va rog sa-mi comunicati daca este posibilitatea racordarii a unui al doilea televizor, prin cablu coaxial cablajul fiind facut anterior. Al doilea televizor este mai vechi.

  42. Salutare, am si eu o antena de asta primită din România , dar ma interesează partea de web.Programele din Orange tv Mobil se pot vizualiza si in Germania sau doar pe teritoriul Românie ?
    Este cumva vreun vpn legal cu care sa se poată vizualiza si pe teritoriul Germaniei ?

  43. Orange Romania va oferi CAM-uri CI+ pentru clientii la serviciul de televiziune prin satelit. De asemenea, receptorul actual Samsung SHD 85 nu va mai fi disponibil pentru noi comenzi si este inlocuit pentru clientii noi cu alt receptor HD, Samsung GX-OR530SK, de culoare neagră. Aceste noi echipamente sunt destinate doar pentru clientii noi si pot sa fie luate in custodie. Clientii vechi pot lua in custodie CAM sau receptor Samsung GX-OR530SK doar daca se defecteaza echipamentul vechi si se solicita noul tip de echipament.