iOS 7 si lansarea din 10 septembrie

  Incepand de ieri circula pe internet un zvon conform caruia Apple ar pregati lansarea iOS 7 pentru data de 10 septembrie, ziua in care urmeaza sa prezinte inclusiv iPhone 5S si iPhone 5C. Desi unii incep sa acorde credibilitate acestei informatii, in realitate sansele ca iOS 7 sa apara atunci sunt extrem de mici, chiar daca informatia vine de la Nuance. Pentru Apple exista doua motive foarte importante care o impiedica sa lanseze iOS 7 atunci, primul dintre ele avand legatura cu noile functii ale sistemului ca operare care inca nu au fost prezentate, al doilea avand legatura cu dezvoltatorii de aplicatii.

  Apple inca are surprize implementate in iOS 7 si daca va lansa o versiune GM pentru dezvoltatori inaintea datei de 10 septembrie, va dezvalui tot ceea ce se chinuie sa ascunda de cateva luni de zile, iar acest lucru nu se va intampla. Cititorul de amprente, functiile noi pentru camera, dual flash LED-ul, senzorul pentru detectarea miscarilor si cine stie ce alte informatii importante pot fi regasite in build-urile finale ale iOS 7, iar Apple nu ne va oferi ocazia de a fi profund “dezamagiti” din nou.

  Parerea mea este ca iOS 7 GM pentru dezvoltatori va fi lansat pe 10 septembrie, iar versiunea finala ar putea ajunge dupa cel mult 10 zile.