Un incarcator pentru iPad electrocuteaza un barbat, il arunca la pamant

  Povestea incarcatoarelor pentru iDevice-uri care electrocuteaza utilizatori continua astazi, deoarece in Marea Britanie un incarcator pentru o tableta iPad Mini ar fi explodat in mana unui barbat. Barbatul din imagine ar fi fost aruncat la pamant de catre socul suferit in urma electrocutarii si el este de parere ca fiica sa ar fi fost ucisa daca atingea tableta. Tableta din imagine a prezentat probleme de incarcare cu doar cateva luni in urma, insa desi la un Apple Store nu s-a constatat vreo defectiune, barbatul a achizitionat un incarcator nou si un cablu nou pentru tableta, ambele fiind produse, aparent, de catre Apple.

  Desi incarcatorul ar fi original, se pare ca acest lucru nu l-a protejat pe barbatul din imagine, iar daca se va dovedi ca s-a utilizat un incarcator original pentru incarcare, atunci vorbim despre o problema extrem de mare. Apple a pornit recent o campanie prin care le cere utilizatorilor sa schimbe incarcatoarele terte cu incarcatoare originale produse de catre ea, totul in ideea de a evita incidente de acest gen, insa daca problema este intalnita si la incarcatoarele originale, atunci Apple risca procse de zeci sau sute de milioane de dolari.

Tim Gillooley, 34, said he was thrown across the room and left with blackened fingers when he reached down to unplug the device at his mother’s house in Widnes, Cheshire.  There was a huge bang and it blew me across the room. I was in shock. I was hysterically laughing for about two minutes. It was a bad shock that went down my arm. My mum was panicking and Chloe burst into tears. They purchased a new genuine Apple charger complete with lightening cable in the hope it would solve the problem but it continued.

14 COMENTARII

  1. Pe bune? Un curent de maxim 1A arunca un “barbat” la pamant? Si electrocuteaza mortal? Si cand te gandesti ca o casa mai are si tablou de sigurante. Oameni buni, tehnologia chiar nu trebuie sa fie acceseibila oricui. Peste 90% sunt prea prosti pentru a folosi tehnologia!

  2. ipadul se incarca la 2.1A, desi n-are nicio relevanta asta: cat timp incarcatorul functioneaza defectuos se poate intampla orice, mai ales in cazul unei fluctuatii de tensiune

  3. Am si eu un incarcator la fel , in anglia toate stecherele care le bagi in priza , au niste sigurante ca cele de la masina , indiferent ca e incarcator sau cuptor cu microunde … nu prea are cum sa se intample ce spune el acolo …

  4. Eu incep sa cred ca cineva incearca sa saboteze Apple, umbla cu smecherii ca sa le aduca reclama negativa, de la un timp a venit asa un val de oameni morti si electrocutati de incarcatoare. In legatura cu discutia de mai sus, un incarcator de ipad 4 are 12 volti, cele vechi au 10 volti cele de iphone au 5 volti.

  5. @Rares Facepalm. Doar intensitatea curentului diferă. Bagă tu iPad-ul la 12V eventual la o baterie de mașină. Atât timp cât un device se încarcă de la USB, tensiunea e de aprox. 5V.

  6. La 70 mA (miliamperi) ai probleme grave de respiratie si la 90 de mA inima cam incepe sa te lase. De ce crezi ca protectiile diferentiale sunt de 30 mA?

  7. Mircea, commentu tau e irelevant, eu doar am adus in discutie capacitatea unui incarcator iar prin incarcator ma refer ( pe limbaju tau) la cutiuta aia mica alba care intra in priza si in el intra un cablu cu conector de 30 de pini sau lightning

  8. O groaza de necredinciosi pe aici. Va trimit eu poze cu un incarcator( original) de iPhone la care pur si simplu firul a explodat aproape de conectorul lightning . Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca cineva folosea telefonul in momentul ala? Daca nu vi se intampla voua( ceea ce nu va doresc) nu inseamna ca astfel de accidente nu se intampla si din cate se tot citesc pe internet nu sunt cazuri izolate.
    Baga-ti-va mintile in cap

  9. Incarcatoarele au o mare problema daca intra apa in ele …
    Incarcatoarele de iPhone 5 pt americani cu adaptor se cam prajesc la noi

  10. In Anglia la prize am vazut ca au o siguranta fuzibila, dar aia nu te protejeaza pe tine sa te curentezi, e pentru a proteja cablul din pereti la scurt-circuit. Pentru a te proteja pe tine trebuie sa ai in tabloul general al casei un dispozitiv (“siguranta”) care asigura protectia diferentiala si este reglata la pragul maxim de 30 mA, pentru ca asta este pragul de curent periculos pentru organismul uman.

  11. Incarcatorul de care spuneam eu este cumpărat din Europa , facut pentru Europa . Este vorba de cel care a venit impreuna cu iphone-ul 5 in cutie