Pentru prima oara in ultimii 4 ani, Apple nu se lauda

  Incepand cu iPhone 3GS, Apple si-a facut un obicei din a se lauda cu numarul de iPhone-uri precomandate de catre utilizatori in weekend-ul anterior deschiderii sesiunii de precomenzi. Anul 2013 marcheaza o schimbare in strategia celor din Cupertino, compania americana preferand sa pastreze tacerea in legatura cu numarul de unitati pe care clientii sai din cele 10 tari, in care este disponibil iPhone 5C pentru precomanda, le-au rezervat. Desi anul trecut Apple anunta ca are precomandate 2 milioane de terminale iPhone 5 dupa doar 3 zile, si vindea 5 milioane in primul weekend al lansarii, anul acesta lucrurile sunt diferite.

  Pastrand tacerea in legatura cu numarul de precomenzi, Apple a speriat investitorii, valoarea actiunilor sale scazand cu peste 3 procente in cursul zilei bursiere de ieri. Pentru multi tacerea Apple este surprinzatoare si din moment ce compania nu se lauda, exista motive sa credem ca ea nu ar avea cu ce se lauda, mai exact nu ar fi inregistrat anul acesta mai multe precomenzi decat anul trecut. S-a estimat ca aproximativ 1 milion de terminale iPhone 5C ar fi fost precomandate de catre clienti weekend-ul trecut si desi cifra este impresionanta, ea reprezinta doar jumatate din ceea ce s-a obtinut anul trecut.

  In ciuda presupunerilor mici, trebuie notat faptul ca Apple urmeaza sa lanseze doua terminale anul acesta, iar in final numarul de unitati vandute ar putea fi mult mai mare decat estimarile de acum, deci ramane doar sa vedem cum vor evolua lucrurile.