iOS 7 – iata cum te poti pregati pentru lansarea celei mai noi versiuni a iOS

  iOS 7 va fi lansat in aceasta seara, conform companiei Apple, si foarte multi dintre voi veti dori sa faceti update la cea mai recenta versiune a sistemului de operare pentru iDevice-uri. Avand in vedere ca iOS 7 reprezinta cea mai radicala schimbare facuta pentru iOS de la prima versiune si pana in prezent, exita interes foarte mare pentru instalarea sa, iar review-urile publicate in aceasta dimineata vor motiva cu siguranta multa lume sa faca acest pas.

  iOS 7 poate fi instalat pe :

  • iPhone 4;
  • iPhone 4S;
  • iPhone 5;
  • iPhone 5C;
  • iPhone 5S;
  • iPad Mini;
  • iPad 2;
  • iPad 3;
  • iPad 4;
  • Apple TV 3G;
  • iPod Touch 5G.

  Daca terminalul vostru este inclus in lista de mai sus si nu aveti jailbreak facut, atunci situatia este extrem de simpla deoarece trebuie doar sa faceti un backup cu iTunes/iCloud si informatiile din terminalul vostru vor fi salvate. Pentru a face backup utilizand iCloud, in iDevice-urile voastre veti deschide aplicatia Settings, apoi meniul iCloud, veti face un scroll in partea de jos, veti selecta optiunea Storage & Backup, veti activa iCloud Backup(daca nu e activ) si veti apasa pe butonul Back Up, insa trebuie sa titi fonectati si al o retea WiFi pentru a urma procedura.

  In cazul iTunes-ului trebuie sa conectati terminalul la PC, apoi din meniul Devices amplasat in partea stanga a iTunes sa faceti click dreapta pe denumirea terminalului si sa alegeti optiunea Back Up. Asigurati-va ca aveti destul spatiu disponibil in PC-ul vostru pentru a salva datele, un backup putand ocupa cativa GB/zeci de GB de spatiu daca aveti foarte multe aplicatii si muzica in terminalele voastre.

  Dupa ce ati facut backup puteti folosi butonul Update din iTunes, sau OTA Update-ul din iDevice-ul vostru(Settings>General>Software Update) pentru a face update fara a sterge informatiile din terminalele voastre. Important de retinut este ca in cazul unui restore, nu update, veti sterge tot din dispozitiv, iar backup-ul nu salveaza toate pozele, toate mesajele si nici aplicatiile instalate de pe alte conturi(cele piratate). Update-ul instaleaza doar noua versiune a sistemului de operare, pastrand totul intact, exceptand jailbreak-ul si aplicatiile piratate.

  In cazul in care aveti jailbreak si nu va intereseaza sa salvati aplicatiile/tweak-urile descarcate prin Cydia sau aplicatiile piratate, atunci puteti urma toate instructiunile de mai sus. In cazul in care doriti sa salvati si aplicatiile din Cydia, atunci puteti folosi aplicatii precum xBackup sau PKGBackup pentru a salva tot ce aveti si a reinstala pachetele dupa restore. Daca vreti sa salvati separat si datele din aplicatii, atunci aplicatii precum DataDeposit pot face acest lucru daca aveti un cont iCloud. Aplicatiile piratate nu pot fi salvate si reinstalate automat dupa restore, deci nu va asteptati sa puteti face asa ceva si toate aplicatiile piratate vor fi sterse automat in timpul procesului de update sau restore.

  Din pacate nu se stie cand va fi lansata o solutie de jailbreak pentru iOS 7, asa ca ar fi indicat sa ramaneti pe iOS 6 daca doriti sa aveti in continuare posibilitatea de a face jailbreak. iOS 7 urmeaza sa fie lansat in cursul acestei seri, in preajma orei 20:00.