iOS 7 – iata cum poti imbunatati autonomia bateriei

  Dupa lansarea fiecarei versiuni noi majore a iOS apar utilizatori nemultumiti de autonomia bateriei, care desigur ca nu mai este la fel de buna precum in versiunea anterioara. De la bun inceput trebuie sa luati in calcul faptul ca utilizati mai mult decat de obicei terminalul si este normal ca bateria sa se consume mai repede, insa desigur ca exista si cateva trucuri care va pot ajuta sa imbuntatiti autonomia. Avand in vedere ca toate smartphone-urile au aceeasi problema si producatorii nu se grabesc sa o rezolve, din pacate nu puteti face altceva decat sa va jucatu cu software-ul si functiile.

Restore

  Intotdeauna recomand oricui sa nu utilizeze backup-uri in cazul unui restore, deoarece backup-urile importa nu doar informatiile importante ci si problemele. In cazul trecerii de la iOS 6 la iOS 7 un backup importa intr-un sistem de operare nou setari dintr-unul vechi iar acest lucru genereaza intotdeauna probleme. In cazul autonomiei putem vorbi despre servicii care functioneaza fara rost, despre cine stie ce bug care ruleaza un servicii constant, sau cine stie ce alte probleme, asa ca efectuarea unui restore cu set as new este intotdeauna o metoda buna de a scapa de probleme.

Dezactivarea 3G/4G/WiFi/Bluetooth/GPS

  Toate serviciile listate de catre mine mai sus ne fac smartphone-urile mai bune, mai potente, insa daca le tineti active cand nu le utilizati, consumati fara rost energia terminalului vostru. Cand sunteti conectati la o retea WiFi pentru o perioada lunga de timp, este indicata sa dezactivati conexiunile de date 3G/4G deoarece ele consuma energie inutil, nefiind folosite pentru trafic. In aceeasi masura puteti inchide conexiunile Bluetooth/GPS cand nu folositi aceste servicii, tinerea lor activa avand exact acelasi impact precum am mentionat anterior.

Scaderea luminozitatii ecranului

  Daca nu utilizati iDevice-ul afara, atunci sunt sanse mici sa aveti nevoie de luminozitatea setata la maxim si fie alegeti sa o reduceti la o valoare mica, fie utilizati sistemul care seteaza automat luminozitatea. Oricare dintre aceste doua functii va imbunatateste autonomia bateriei, ecranul fiind principalul consumator de energie al oricarui terminal mobile, luminozitatea setata de catre utilizatori definind practic consumul de energie, deoarece in functie de ea ecranul trage curentul de care are nevoie pentru a functiona.

Reduce Motion – ezactivarea parralax si a efectului de miscare a iconitelor

  Apple a implementat un set grozav de efecte in iOS 7, insa pe cat sunt ele de grozave, pe atat de multa energie consuma si dezactivarea lor va avea un impact serios nu doar asupra autonomiei, ci si asupra performantelor iDevice-urilor. Navigand catre Settings>General>Accessibility>Reduce Motion si activand aceasta optiune, veti elimina efectul parallax implementat de catre Apple, dar si cel care da senzatia de miscare pentru iconite si wallpaper-urile acestora, optiunea fiind in mod nativ activata pentru toti utilizatorii.

Evitarea wallpaper-urilor dinamice

  Prezente in iOS 7 sunt si o serie de wallpaper-uri dinamice care potenteaza efectele despre care v-am vorbit anterior. Apple le-a implementat in ideea de a ne oferi o experienta de utilizare cat mai buna, insa din pacate ele consuma resurse si autonomie, iar daca aveti nevoie foarte mare de ambele, ar fi indicat sa utilizati doar wallpaper-uri statice.

Dezactivarea Background App Refresh si a Automatic Downloads

  Background App Refresh si a Automatic Downloads sunt doua servicii care permit actualizarea in background a informatiilor din interiorul aplicatiilor instalate in iDevice-urile noastre si instalarea automata de aplicatii daca acelasi lucru s-a facut pe PC sau alt iDevice/instalarea automata de update-uri disponbile in App Store. Ambele servicii monitorizeaza in mod constant serverele Apple pentru a sti daca trebuie sa faca vreo operatiune in terminalele noastre, iar acest lucru consuma destula energie, deciar fi bine sa evitati utilizarea lor dca doriti autonomie imbunatatita.

Dezactivarea Frequent Locations si serviciilor GPS inutile

  Frequent Locations este un serviciu care ii ajuta pe soferii din SUA sa ajunga mai repede la destinatie, iOS-ul monitorizand locurile prin care acestia au condus, dar si informatii din trafic, ghidandu-i cat mai rapid spre destinatie. In Romania serviciul doar monitorizeaza locatiile prin care calatorim, deci nu este chiar atat de util si consuma resurse. Dezactivarea sa este recomandata impreuna cu dezactivarea informatiilor despre WiFi, Trafic, Time Zone, iAds, Diagnostic si utilizare, eventual Popular Near Me, singurele 2 servicii cu adevarat utile fiind cele pentru cautarea celulelor de retea si calibrarea busolei.

  Urmanda cesti pasi ar trebui sa va imbunatatiti simtitor autonomia bateriei, insa doar in functie de modificarile facute.

54 COMENTARII

  1. Salut
    vreau sa fac un clean install dar nu vreau sa pierd contactele. Daca ii dau sinc cu itunes(deci cu outlook) imi spune ca a mai fost sincronizat cu o library (lucru adevarat) si daca ii dau sinc sterge totul si replace. Cum salvez contactele ?
    Ms

  2. Sau poti sa le sincronizezi cu un cont… iCloud, Gmail, Yahoo, …
    Eu am toate contactele pe un cont de Gmail… deci orice smartphone iau in mana pot sa introduc idul si parola si gata… Am toate contactele
    Si e 100% moca

  3. Dacă dezactivezi 3g, poate te grăbești odată să cauți ceva pe net, trebuie să te gândești sa activezi/dezactivezi…cam seamănă a “merg cu ferrari, dar îl scot din viteză la vale, ca să consume puțin”…:)

  4. Din cate am observat, nimic nu poate reduce descarcarea rapida Ios 7 style.
    Am 4s neverlocked. 2 ore prin oras, un pic de facebook pe wifi si am ajuns la 70% de la 99. Au facut astia o prostie mai mare ca ei, pe langa faptul ca e obositor la ochi.

  5. Am reusit cu phonecopy si a mers excelent. Totul up pe server, totul down pe telefon.

    Multam de ajutor

    Inca ceva – am pus iBooks dar nu imi apare in iTunes, sa pot adauga carti. Cum il fac vizibil ?

    Ms.

  6. Am si eu o intrebare , daca ma poate ajuta cineva , si scuze pentru aceasta postare , Detin un iPhone 4 , si mi-a zis cineva ca vrea sa-mi de-a un Samsung Galaxy S2 pe el , ce sa fac? sa dau iPhone-ul pe el? Sau sa il tin ?

  7. Pai asa ma gandeam si eu , eram putin in dubii , ca vazusem S2-ul , si am ramas asa intre ciocan si nicovala .. si nu stiam ce sa fac , multumesc de sfat.

  8. Eu te sfatuesc sa ti iphonu pt ca samsungu ala s 2 da o groaza de probleme si se blocheaza mai mereu, daca era un s3 poate ca se merita dara ala nu se merita, acu tu faci ce simti dar eu te sfatuesc sa nu dai un iphone pe un plastic plin de probleme…

  9. Salut,

    Am iphone 5 (codat vdoafone), a venit cu ios 6.1.2 si nu am facut update la carrier si am posibilitatea sa dezactivez 3G . Intrebarea mea este daca fac update la ios 7 imi mai ramane optiunea de dezactivare 3G ?

  10. jumatate de aici cred ca au ios4.x.x ca vad ca nu au auzit de iclud si de photo stream sau ca iti sincronizeaza automat contactele si etc, din pacate este adevarat ca majoritatea au iphone doar pt functia de tel.

  11. Daca dai restore si setezi un terminal ca fiind nou, exista vreo cale de a recupera datele din aplicații? E mai bine sa faci restore backup-ului din iCloud?

  12. I4 – 100% de dimineața, utilizare light, câteva telefoane si câteva minute de browsing pe net, 49 % la ora 18.
    Am optimizat setarile de la instalare !
    Trageti voi concluziile !!!!

  13. eu am tras concluzia, nu m-as intoarce la ios 6 nici sa ma bati. e superb ios 7. pe mine ma tine bateria la i4s. am oprit paralaxul ala, background refresh, etc, si nu am nicio problema.

  14. eu am instalat ios7 pe iphone 4 si sincer bateria m-a tinut super bine! Am ramas surprins. Si gandeste-te ca eu sunt omul cu 3g, wifi si location services mereu activate pentru ca folosesc telefonul (vorbit, mesaje, search-uri pe internet, mail, diverse aplicatii, video, google maps si citit) foarte mult si am avut autonomie de peste 10 ore!

  15. Salutare, daca trec pe 7 cat o sa ma tina bateria cu telefonul inchis? Se merita sa fac update de la 6 daca nu tine bateria? Eu nu tin telefonul deschis, pt desteptii care vor comenta de ce intreb cat tine bateria cu tel. inchis …

  16. fara suparare dar parca am citit un articol despre android.numai acolo gaseam ghid-uri pt a economisi bateria.

    Chiar atat de prost sta la capitolul baterie incat sa trebuiasca dezactivate toate??

  17. Salut baieti! Am si eu cateva intrebari pt voi, daca ma puteti ajuta. Am un iphone 4, ios 6.1.3 si as vrea sa va cert sfatul, sa trec la ios 7 sau nu? Daca trec la ios 7 si nu-mi place ma pot intoarce la 6.1.3 ? Cam cat dureaza pana se face update-ul de la 6 la 7? Multumesc frumos pt ajutor, numai bine !

  18. In cazul iphone 5 ,5C si 5S nu se poate pune problema dezactivarii 3G,trebuie felicitati “marii” operatori de kko :portocala si votkafon care au lansat carrier bundle pentru LTE si ei nu sunt capabili sa ofere un amarat de 3G la nivel acceptabil.Parerea mea este ca semnalul Gsm jenibil face ravagii la cei cu iphone-urile amintite.

  19. Intrebare ptr sunshine1: cum ai reusit downgrade la 6.1.3 ptr ca eu am incercat si cu dth si nu am reusit… Vreau ios 6, bp! Da.mi un semn la tha_voodoo sau 0745701687, te rog mult!

  20. salutare,
    am avut iphone-ul meu 4S in service.am primit altul.dupa ce am facut update la IOS 7,nu m-a mai lasat sa ma conectez la wireless.scrie wireless inactive,estompat.pot sa tot apas pe activare,scrie la fel.am revenit la ios 6.1.3!dar la fel!!!are cineva o idee de rezolvare?mulţumesc!

  21. Eu am instalat iOS 7 fără a conecta tel la calc si am avut probleme cu bateria apoi. Am conectat după câteva zile tel la calc si am încercat sa revin la iOS 6 dar nu ma mai lăsa. Cu toate acestea am ma mai făcut o Reinstalată insa acum cu tel conectat la calculator. A sters toate aplicatiile care nu au treaba cu iOS-ul(am fost avertizat la început). Am luat backup-ul de pe calc si nu am pierdut nici o informație. Ce am dorit era sa rezolv autonomia bateriei si sincer am reușit. Am Wi-Fi activ tot timpul si localizare pt vreme. Merge ca înainte. Precizez, am iPhone 4.

  22. @zaone de ce pe un wirless tp-link scade bateria cu 12% noaptea si pe alt wireless dlink,nu scade deloc… nu inteleg ce are de se consuma!!! astept raspuns plz!!!

  23. Multumesc pentru informatii ! O zi frumoasa !
    M-am chinuit ceva sa iti scriu un comm ptr multiplele reclame ce apar exact peste zonele de scrieere.. 😀