Touch ID si cititorul de amprente din iPhone 5S – experienta mea

  Stiti deja ca iPhone 5S are un cititor de amprente care prin intermediul unui sistem numit Touch ID ne permite sa deblocam rapid iDevice-urile si sa efectuam achizitii din iTunes Store folosind amprentele degetelor. V-am prezentat deja modul de amprentare si nu va voi obosi cu un alt tutorial, totul fiind extrem de simplu de facut. Desi unii spun ca procedura dureaza pana la 30 de secunde, probabil ei ating pentru prima oara un iPhone, deoarece eu am reusit in jumatate din timp sa-mi inregistrez o amprenta cu sistemul Apple.

  Inregistrarea amprentei se face usor, dar oare cat de bine functioneaza sistemul? Ca sa fiu sincer am ramas uimit de acuratatea si rapiditatea cu care lucreaza Touch ID-ul intr-o singura secunda terminalul fiind deblocat de catre cititor, perioada de timp necesara pentru deblocare fiind identica, sau poate infim mai scurta decat in cazul unui slide to unlock. Touch ID-ul recunoaste fara probleme degetul atat timp cat plasati macar 3 sferturi din el pe cititor si-mi place extrem de mult faptul ca o simpla apasare timp de o secunda pe butonul Home deblocheaza automat terminalul.

  Pentru utilizarea Touch ID trebuie sa aveti setat si un cod de siguranta care trebuie introdus dupa efectuarea unei inchideri sau a unui restart, el fiind util si pentru prietenii care nu au amprentele inregistrate si doresc sa obtina acces la terminal. Am fost destul de circumspect in legatura cu functionalitatea Touch ID-ului inainte de a primi terminalul iPhone 5S, ma gandeam ca va functiona nu chiar atat de rapid si de corect.

  Imi place Touch ID-ul si il voi folosi fara nicio discutie, insa va spun de pe acum ca va dura ceva timp pana va veti scoate din reflex miscarea de a face un slide to unlock pentru deblocarea terminalului si va veti invata sa tineti degetul apasat pe butonul Home. Vorbim despre un automatism format in ani si ani de utilizare a sliderului de deblocare, un automatism care nu va fi dat uitarii chiar atat de usor, insa de indata ce veti scapa de el veti debloca mult mai simplu si mai rapid terminalele voastre.

  Daca aveti alte intrebari le astept in comentarii.

11 COMENTARII

  1. Butonul Home are aceeasi functionalitate, apesi pe el ca si inainte, citirea se face doar prin plasarea degetului peste buton, fara a apasa. Daca apesi se anuleaza actiunea de citire a amprentei.

  2. Daca este un cititor de amprente cum de citeste si labuta unei pisici sau sfar.cul ca o amprenta… Si pe langa asta si functioneaza cum trebuie. Sigur e un cititor de amprente acolo ?

  3. normal ca e un cititor.La fel ca pe degete si pe limba sau sfar.curi se gasesc astfel de amprente.labuta unei pisici este asemanatoare cu amprenta umana.
    Zaone iti doresc sa il folosesti sanatos si sa ai mare grija de el.astept cu nerabdare sa apara la orange sper ca pana in noiembrie sa fie disponibil

  4. Am o intrebare. Se poate ca atunci cand apesi pe butonul home, sa intre direct in meniu? fara sa apesi o data, iar apoi sa pui degetul pe buton.

  5. Salut,

    Deblocheaza si pin pentru exchange ? Daca configurezi pe el mail exchange care face enforce la pin,, poti face unlock cu amprenta?

    Thx,
    Dragos