iPhone 5S si autonomia bateriei

  iPhone 5S are o baterie ce inmagazineaza cu aproximativ 10% mai multa energie decat bateria implementata de catre Apple in terminalul iPhone 5, iar acest lucru generand o crestere cu 2 ore a autonomiei bateriei in cazul apelurilor 3G si a navigarii pe internet folosind o retea 4G LTE. Desigur ca vorim despre niste cifre “ideale” prezentate de catre Apple in urma unor teste generice, iar voi nu veti atinge o asemea autonomie de utilizare decat daca folositi terminalul doar pentru acel task pentru acea perioada de timp.

  Bun, trecand acum la experienta mea cu iPhone 5S si autonomia bateriei, va spun ca informatiile de mai jos sunt pur subiective si asta deoarece fiecare dintre noi isi utilizeaza terminalul in mod diferit si rezultatele sunt diferite. Va spun de la inceput ca nu am GPS-ul activ si nu folosesc Background App Refresh sau Automatic Updates, insa primesc extrem de multe notificari zilnic. In aceste conditii, iPhone 5S mi-a adus aproximativ 30 de minute de usage(utilizare) in plus fata de iPhone 5, o crestere mai mica de 10%, insa nu ma asteptam la ceva extraordinar.

  Din pacate 3G-ul ramane in continuare un foarte mare consumator de energie, bateria fiind golita la fel de repede si in cazul utilizarii jocurilor sau a inregistrarii clipurilor video folosind aplicatia nativa. Activarea conexiunii 4G in situatiile in care nu aveti semnal suficient de puternic va reduce si mai mult autonomia bateriei terminalului vostru, insa probabil stiati deja acest lucru din anii trecuti. Problema majoritatii smartphone-urilor sta in autonomia redusa a bateriilor, dar acest lucru poate fi rezolvat prin dezactivarea diverselor servicii inutile pentru voi si a animatiilor din iOS 7.

  Desi ma asteptam sa vad o crestere mai mare in ceea ce priveste autonomia bateriei, din pacate iPhone 5S nu m-a uimit deocamdata, insa il detin de 2 zile si daca lucrurile se vor schimba in viitor, desi nu ma astept la acest lucru, va voi anunta printr-un urmator articol.

17 COMENTARII

  1. Obiectiv vorbind, Apple are de departe cel mai optimizat sistem de operare, fie ca vorbim de iOS sau OS X. Nici un producator nu va reusi sa scoata o autonomie mai mare dintr-o baterie de 1500mAh in aceleasi conditii. O autonomie satisfacatoare poate fi obtinuta fie prin utilizarea unui acumulator cu capacitate mai mare, fie utilizarea unui acumulator bazat pe o alta tehnologie.

  2. Obiectiv vorbind – LTE browsing mai mult decat 3G browsing ?

    @Daniel – obiectiv vorbind – iOS are autonomia care o are pt ca are putine procese active – adica sitemul de operare are putine”features” comparativ cu altele . Si la drept vorbind , iOS e departe de avea cea mai buna autonomie .

  3. Am avut cateva S4 si htc one. Toate nu m au tinut mai mult de 10-12 ore in sistemul meu de utilizare. La fel iph5. Deci subscriu la spusele lui Daniel

  4. @zaone, spune-mi te rog, daca ai dezactivat BackgroundAppRefresh Google Maps mai functioneaza OK atunci cand o folosesti pt. indicatii? Mai trimite/primeste info de trafic?

  5. @inewss se mai pune problema de formatarea bateriei ?? credeam ca asta nu se mai practica de ceva ani buni ( partea cu iti iei telefon nou trebuie sa il descarci si apoi tinut la incarcat 24 h ).. doar intreb nu cunosc

  6. @Basesku……daca tu ai avut galaxy s4 si iphone 5 de noi eu ma fac popa, sa fim seriosi …eu dupa cum am mai scris si in alte comentarii am aveut galaxy s4, iphone 5, htc one si iphone4s….toate 4 in acelas timp….htc one l-am avut de nou dar l-am tinut numai 2 zile si asta din cauza bateriei care tinea cel putin acel exemplar mai putin decat iphone 5, iar apoi am ramas cu galaxy s4 iphone 5 si iphone 4s…(acum nu mai am decat iphone 4s)…..galaxy s4 ma tinea dublu fata de iphone 5 …..deci aveam minim 8 ore de internet fie el 3g sau 4g sau cum o fi el……pe wi-fi ducea chiar la 9-10 ore……am facut si proba cu un video pus poe replay pana la decarcarea bateriei …cu iphone 5 am obtinut 10 ore cu s4 12 ore de vizionat continu cu sunetul la minim…..in schimb la internet varzaaaaaa iphone 5 dupa 3 ore de internet prin 3g/4g murea…pe wi-fi ducea spre 5 ore….dar spre deosebire de galaxy s4 nici nu se compara……iar inca o data ce a mai zis si SORI……intradevar iphone 5 si toate iphopne-urile se misca mai bine cu un hardware mai slab dar asta si din cauza putinelor functii implementate, ca exemplu ios 7 deja a inceput sa ingenuncheze chiar si iphone 5….la 5s nu se pune problema …dar sa nu uitam rezolutia si suportul dezvoltatorilor de aplicatii care pe android lucreza cum lucreaza cei de la rockstar gta V pt PC, adica in bataie de joc si asta daca au timp si chef ……ios-ul daca mai are ceva bun asa este ca insca are un mare avantaj din partea dezvoltatorilor….caci sa dus mitul ca ios-ul este cel mai rapid si cel mai sigur….acum ainceput sa isi arate limitele…..au incercat sa adauge functii noi si s-au trezit ca de fapt doar prin lipsa lor puteau tine un asa sistem rapid si cu consum dedus de energie…a ca sa nu mai vorbim de diagonala ecranului la galaxy s4….dar vreau sa mai clarific un lucru…….pe care nu poate sa il nege nimeni……telefoanele de la apple sunt intradevar facute bine…cel putin eu am avut iphone de la iphone 2g pana la iphone 5 si toate inafara bateriei au functionat si functineaza si acum ff bine….stiu asta ca le-am mai vandut si eu la diversi prieteni care inca le folosesc….dar din pacate anul acesta va fi primul an cand voi sarii peste iphone…..eu nu cred ca procesor si touch id ne lipsea noua la iphone….ci cu toatul alte lucruri…..in special o baterie mai buna, un ecran dus catre un maxim 4.8, micsorarea bezelului…..totusi de atatia ani toate iphone-urile au rams cu aceias rama, foarte foarte mare…

  7. @Andi nu mai e nevoie sa formatezi bateria in acel sens la nici un telefon. Dar totusi ea are nevoie de ceva timp ca sa isi intre la capacitatea 100%. Gandeste-te la ea ca un sportiv neincalzit, dupa 2-3-4 alergari reintra la capacitate 🙂

  8. ANDREI sunt de acord cu tine total. Eu in schimb am sarit de iphone de mai demult. Am avut s2, s3 si acum am s4. Am fost si inca sunt super multumit de galaxy-uri. Apple ar mai trebui sa se gandeasca si la ce vor utilizatorii nu numai la tampeniile lor. Ios7 a cam inceput sa se impiedice pe iphone-uri.. exceptie facand bineinteles iphone 5s…

  9. Andrei, de dragul tuturor, ar trebui sa o lasi mai moale cu telefoanele si sa te gandesti serios sa mai dai pe la scoala. Multumesc.

  10. Andrei era mai simplu sa ne spui din stard ca esti fan samsung, nu era nevoie sa ne scuteai și pe noi de pledoaria ta obositoare

  11. Avand in vedere ca am avut toate ip[hone-urile pana acum inafara de iphone 5s si nici nu vreau sa cumpar altceva , nu cred ca sunt fanul nimanui inafara de apple, doar ca sunt dezamagit toatal de nepasarea lor….atata tot…..daca eram fac samsung dadeam fuga si imi luam note 3 sau un nou s4…dar dupa cum am zis nu am fost multumit de sistemul de operare privind aplicatiile…asa ca sunt chiar fan inrait iphone dar reped urasc iphone 5s…de 5c nu are rost sa mai zic nimik…telefonul cu bumper incorporat….

  12. @ANDREI: Apple nu a făcut ecranul mai mare din cauza incompatibilitaÈ›ii aplicaÈ›iilor care au fost pana la iPhone 4S 4:3(960×640). Cu iPhone 5 au mentinut acel 3(640p) ca apicaÈ›iile să poată fi utilizate. ImaginaÈ›i-vă un iPhone cu ecranul de 4.5+ rulând aplicaÈ›iile exact cum rulează iPad aplicaÈ›iile pentru iPhone. Câți dintre voi a-È›i vrea un iPhone care să ruleze astfel aplicaÈ›iile? Cât timp ar fi durat ca dezvoltatorii să rescrie aplicaÈ›iile la 1920×1080 de la 960×640?

  13. @cristi …….@irsp…..poate ar trebuii sa va faceti voi profesori……si asa gasesc si eu niste profesori mai buni sa ma invete sa scriu…ca cei drept nu prea stiu…..
    @Daniel…..am preferat sa nu intru in aceste amanunte care ii fac penibili pe cei de la apple si in niciuncaz nu sunt de laudat…ca inca pt iphone 5 care deja nu se mai fabrica nu sunt toate aplicatiile compatibile cu ecranul lui………poate ca ar trebuii cei de la apple cum zicea zaone acum mult timp daca nu a uitat….ca apple ar fi trebuit sa faca suport pt scalarea automata a aplicatiilor in genul celor de pe ipad…..

  14. conteaza mult cablu de incarcare la un iphone 5s daca nu este original?(am doar incarcator original)l-am bagat la incarcat de la 0% sa aprins telu in 15min si imi arata la battery doctor 3:05 ore este normal ?
    Am avut si un 5 si parca imi arata ca incarca in 2:30 ore …