iPhone 5S are probleme foarte mari cu giroscopul sau busola

  Inca de saptamana trecuta v-am spus ca iPhone 5S are foarte mari probleme in a afisa corect informatii in aplicatia Compass, rezultatele sale fiind comparate cu cele ale busolei unui avion. Dupa o verificare facuta de catre un utilizator intr-un magazin Apple s-a demonstrat faptul ca nu doar terminalul sau are probleme, iar cei de la Gizmodo au investigat in detakiu problema. Dupa cum puteti vedea si in imaginile acestui articol, inclinometrul terminalului iPhone 5S afiseaza in mod gresit informatii despre gradul de nivelare al unei suprafete, insa nici accelerometrul, busola sau giroscopul nu se descurca mai bine.

  Testand hardware-ul cu diverse aplicatii, s-a descoperit faptul ca busolele din iPhone 5 si iPhone 5S afieaza informatii diferite, intre 8 si 10 grade separandu-le in aplicatia nativa Compass. In jocuri situatia este si mai rea, un iPhone 5S tinut drept pe masa directioneaza o masina in partea stanga un jocul Real Racing 3, semn ca problemele sunt mult mai mari decat pareau initial. Toti senzorii de miscare ai iPhone 5S par a avea probleme si exista posibilitatea ca un software update sa nu rezolve absolut nimic, Apple putand fi nevoita sa schimbe terminalele defecte in garantie cu atele noi, dar abia dupa ce isi va repara greselile.

  Curios, am testat si iPhone 5S-ul meu in comparatie cu un iPhone 5, iar diferenta din imagine este sesizabila atat cand terminalul iPhone 5 are carcasa montata, cat si cand ea este scoasa, deci Apple are din nou ceva de reparat la un iPhone nou. Problema cea mai mare este in jocuri, acolo utilizatorii fiind nevoiti sa tina terminalele inclunate pentru a conduce drept o masina, iar in cazul altor jocuri complexe, este comandabila ignorarea completa a giroscopului.

15 COMENTARII

  1. @zaone You’re holding it wrong. Stii cumva cum pot aplica pentru un job de Product Tester la apple? Nu cer mult: idevice-ul testat sa-mi ramana mie.
    Lasand gluma la o parte … e pacat ca se ajunge aici, insa a mai fost si cazul iPhone 4 cu semnalul, presupun ca se poate “rezolva” cu un update de soft (specific 5S): daca iPhone-ul 5S e tinut drept si arata -2 … fa-l sa arate 0.

  2. Cu ce nu are probleme iPhone 5s ? Cam asa s-a intamplat si dupa lansarea iPhone 5 si a altor iPhone-uri .
    Problemele se rezolva undeva spre sfarsitul ciclului , chiar inainte de a aparea un model nou .
    Cate se rezolva !

  3. @JPN Dece ai spus asta:)) ,eu sunt fan android recunosc dar toti fac gafe chiar si apple ,tu ai spus asta ca acum noi sa iti dam cu oale in cap ca apple a gresit si alte “chesti” si no fac deoarece zaone a recunoscut prin acest post ca nici apple nu este perfecta(sa nu se inteleaga ca samsung ,google ,lg ,nokia…etc. sunt perfecte pentru ca nu este adevarat) ,respect zaone ca scri si despre defectele la apple :D.

  4. Am vazut ca e vorba de 2 grade daca nu ma insel.In total sint 180 de grade.Deci toleranta ar fi in jur de 1%.Nu folosim iphone-ul totusi la zidarie!

  5. Confirm problema pe ip5s 64gb si pentru ca cineva a intrebat de navigatie: pe google maps si igo eu nu am resimtit problema dar in aplicatiile gen busola sau compas eroarea exista si e seizabila, pacat ca mereu exista cate o problema…..

  6. Problema e destul de serioasa pentru ca au schimbat senzorii cu unii mai ieftini si cu rezolutie mai mica (5c inca senzorii buni si scumpi de pe 4s si 5).

    Afectate sunt atat giroscopul (pana la 8 grade) cat si busola (pana la 20 de grade) ceea ce va face aplicatiile care le folosesc sa dea erori (jocuri, fotografiile panoramice, etc).
    Hartile folosesc GPS-ul, deci nu sunt afectate prea mult de asta (doar la afisarea hartii efectiv pe ecran la rotire)

    Pentru toti cei care zic ca e o problema minora, vreau sa va reamintesc ca unul din lucrurile cu care Apple se mandreste este acel slogan “it just works”, chestie care e destul de nasoala.

    Ba mai mult, in momentul in care platesti 900 de euro pe un device, te astepti sa mearga, nu? In cazul asta nu cred ca e deloc o problema minora.