UPDATE: iPhone 5S – iata ce-mi va proteja terminalul de zgarieturi si lovituri in urmatorul an

  Dupa cum prea bine stiti deja, detin un iPhone 5S nou nout si elegant, iar spre deosebire de vechiul iPhone 5, intentionez sa il protejez impotriva loviturilor si zgarieturilor. V-am prezentat in acest articol cateva imagini cu terminalul iPhone 5 si starea sa dupa un an de utilizare, iar pentru iPhone 5S-ul de anul acesta intentionez sa aplic o alta strategie cu ajutorul unui set de folii Alien Surface pentru iPhone 5S disponibile in magazinul online al furnizorilor din Romania. Am ales sa aplic aceste folii pe ecran/carcasa, dar si pe marginile laterale, deoarece acestea au fost cele mai afectate parti ale vechiului meu terminal, iar mai jos va voi explica tot ce trebuie sa stiti.

  Presupun ca nu mai exista printre voi persoane care sa nu stie ce se afla intr-un pachet cu de folii Alien Surface, insa in cazul in care avem necunoscatori, va spun ca in interior veti gasi :

  • o folie pentru panoul frontal al terminalului care contine bucati separate pentru butonul Home;
  • o folie pentru carcasa care contine si o bucata ce poate proteja camera sau flash LED-ul;
  • folii taiate pentru marginile laterale ale dispozitivului cu bucati pentru protejarea butoanelor;
  • un spray cu solutie speciala ce trebuie aplicata pe folie inaintea asezarii;
  • o bucata de cauciuc pe care trebuie sa o utilizati pentru a elimina eventualele bule de aer aparute in timpul procesului de instalare;
  • un mic ghid de utilizare.

  Procedura de instalare dureaza maxim 10 – 15 minute daca va udati intai mainile folosind spray-ul inclus si aplicati folia exact unde trebuie, totul fiind extrem de simplu incat poate fi efectuat acasa. Va spun de la bun inceput ca trebuie sa curatati ecranul de eventuale particule de praf pentru a evita lipirea lor de folie si ca trebuie sa va udati mainile inainte de aplicare, iar de aici incolo totul este cat se poate de simplu. Odata aplicata, folia trebuie lasata macar 8 – 12 ore pentru a se usca, cat de cat corect, insa 24 de ore sunt recomandate de catre producatori, in aproximativ aceeasi perioada de timp disparand si eventualele bule ramase intre folie si terminal.

  Foliile Alien Surface sunt, desigur, self healing, adica se repara singure in momentul in care le veti zagaria sau lovi si fiti siguri ca o veti face, partea cea mai buna fiind ca procesul se desfasoara rapid si in nu lasa urme daca zgarietura/lovitura nu este adanca. Mai mult decat atat, spre deosebire de vechile modele, cele noi nu afecteaza calitatea imaginilor afisate pe ecranele terminalelor si sunt destul de placute la atingere(spre deosebire de cele din plastic), iar in imaginea de mai sus puteti vedea cat de clar se vad imaginile pe ambele dispozitive, una prezentandu-va imaginile unui terminal iPhone fara folie aplicata si una pentru acelasi terminal, dar cu folie pe ecran. Daca va temeti ca aceste folii vor face terminalul mai gros, ei bine va spun sa va linistiti, deoarece ele sunt facute special pentru a acoperi ecranul exact pana la marginea superioara a panoului lateral protector, deci nu vor iesi in afara in vreun fel.

  Acum probabil ma veti intreba de ce am ales sa utilizez foliile Alien Surface pentru a-mi proteja terminalul. Ei bine, raspunsul este simplu, deoarece in trecut am utilizat folii asemanatoare pentru dispozitivele mele si desi am fost multumit de calitate/nivelul de protectie, am renuntat atunci la ele deoarece afectau calitatea ecranului. Avand in vedere ca producatorii lor au rezolvat aceasta problema, dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, n-am mai vazut vreun motiv sa-mi las iPhone-ul “gol” si neprotejat, avand in vedere ca sunt foarte neatent. In general este recomandat sa protejati gadget-uri care sunt atat de scumpe si fragile, iar un set de folii atat de ieftine va poate salva uneori terminalul de la accidente neplacute.

  In incheiere, eu sunt multumit de ceea ce ofera foliile Alien Surface, dar si de faptul ca aplicarea se face foarte simplu si mult mai bine decat in cazul foliilor din plastic, iar nu pot decat sa va recomand sa le incercati, ele fiind disponibile la pretul de 85 RON in magazinul celor de la Alien Surface. In magazin veti gasi folii pentru oricare dintre iDevice-urile celor de la Apple, inclusiv pentru iPhone 5C si tabletele iPad, iar ca fapt divers va spun ca pe o tableta iPad 2 achizitionata in 2011 mamei mele inca sta bine o folie de acest gen, deci o puteti tine fara probleme perioade lungi de timp pe terminale. Pentru orice alte intrebari exista sectiunea de comentarii.

UPDATE: Dupa cum au observat unii dintre voi, indemanarea mea in a monta folii lasa de dorit, asa ca la prima montare am reusit sa plasez folia putin in afara ecranului, iar in timp as fi avut probleme cu mentinerea ei pe terminal. Partea buna este ca Alien Surface are un program de garantie pe viata care permite inlocuirea foliilor daca apar zgarieturi pe acestea, daca ele se dezlipesc de pe terminal, iar daca sunteti la fel de indemanatici precum mine, beneficiati de aceeasi garantie si puteti primi o folie gratuita pentru terminal.

  Pentru a beneficia de garantie trebuie sa pastrati ambalajul original pentru a trimite folia impreuna cu el la producator, totul impreuna cu 2 poze care sa demonstreze faptul ca folia este intr-adevar deteriorata. Intr-o pagina dedicata a magazinului Alien Surface veti gasi detaliile privind expedierea coletului catre ei, iar de indata ce folia deteriorata este examinata, alta noua va fi trimisa catre voi, voi trebuind sa achitati doar sumele de transport pentru trimiterea foliei vechi catre magazin si retrimiterea celei noi catre voi.

  Acesta este singurul serviciu de garantie pe viata pentru folii existent in Romania, asa ca in pretul platit pentru o folie puteti fi siguri ca daca veti avea la un moment dat probleme cu folia, veti primi una inapoi fara a plati altceva decat transportul, care costa doar 18 lei tur/retur.

88 COMENTARII

  1. Pe tableta maicamii nu s-a ingalbenit chiar atat de tare in 2 ani, depinde si cum o folosesti. Daca utilizezi terminalul avand mainile murdare, e normal sa se murdareasca.
    @Bolo: Da, am pus-o la limita, ca era tarziu in noapte, cativa milimetri spre dreapta si nu mai mergea butonul Home.
    BTW, am uitat sa spun in articol, pe iPhone 5S nu puneti folie pe butonul Home ca nu functioneaza.

  2. Am avut unele pe iphone 3 gs, iar dupa o perioada se ingalbenisera tare urat. Nu cred ca cele noi se vor comporta mai bine.

  3. Am avut si eu folie veche de pe ishield.ro si dupa un an s-a ingalbenit dar cu cea noua Alien Surface HD nu am mai intampinat aceasi problema. Tusi cu amandoua telefonul meu a ramas mereu nou.

  4. De obicei folosesc folii “ieftine” pe Care le schimb odata la cateva luni ..e mai ok asa si nu au timp sa se ingalbeneasca ..foliile care se lipesc pe margini au intotdeauna tendinta sa se dezlipeasca asa ca am renuntat la ele si am un bumper ..
    @zaone stii cumva daca exista bumpere ne oficiale dar calitative pt iphone 5/5s?

  5. Cea m ai buna folie este asta dupa parera mea :EX Ultra Crystal Mix Full Body Spigen SGP Steinheil , costa 89 de ron si nu sa ingalbenit.
    Am folosito si pe cea care a puso acum Zaone pe tel . dar este prea moale si se ingalbeneste foarte repede.

  6. Poate este putin offtopic, dar chiar de ieri caut o folie/carcasa spate pentru iPad 2.
    Voi verifica si pe site-ul celor de la Alien, dar daca are cineva vreo propunere, astept si multumesc mult anticipat.
    P.S. Chiar m-ar interesa ceva mai mult o carcasa de spate, ultra thin, ceva de genul celor pentru iPhone 4S, din Orange shop. Parca de la Cellular Line…
    Multumesc mult!

  7. Eu folosesc o folie din magazinul orange: celullar line, mata. E subtire si e foarte ok. pentru mine. Si tot la orange am gasit o carcasa Black UrbanShield din aluminiu de la Cygnett, care-i foarte misto pt. i5 si-l protejeaza de zgirieturi. O recomand!

  8. Eu am de pe net: se numeste “tampered plastic”. Este rigid si se aplica pe screen. Deja il am de un an si este foarte ok. Este gros cam cat 2 folii una peste alta. Di nu afecteaza “touch’ingul”.

  9. Foarte mare atentie la montarea acestui gen de folii, pentru ca ele se monteaza la ud, adica pe umed. daca nu esti suficient de bine pregatit, ca sa zic asa, risti ca acel lichid de instalare, care se altfel este similar spray-ului de sters ochelari, sa-ti patrunda in zonele sensibile ale telefonului, adica butonul Home, mufa jack si cea de incarcare. atentie ca Apple a instalat senzori de umiditate in acele porturi si dupa cum bine stim ei se pot declansa ( inrosi ) foarte usor si repede.

    Am folosit si eu Allien Surface pe cateva device-uri, intr-adevar sunt folii de grad militar, foarte rezistente, vechea generatie se ingalbenea foarte usor (cam in 3 luni), dar noua generatie pare a fi mai durabila in timp ca si culoare vorbind.

    In alta ordine de idei, ele iti ofera protectie aproape totala pe fata si spatele device-ului, DAR, partile care se monteaza pe lateral nu te pot proteja decat in cazul zgarieturilor usoare de pe marginea laterala a telefonului. ATENTIE ca nu te pot proteja de eventualele denturi, adica indoituri ale muchiei laterale superioare si inferioare. Adica daca ai atins telefonul numai si putin pe muchiile acelea finisate, sau polishate, cum vreti s-o luati, apar denturi ireversibile. De aceea, daca vrei INTR-ADEVAR protectie pentru iPhoine-ul tau, aplica-le cu atentie, dar foloseste si o husa originala Apple pt. iPhone. E pacat sa strici aspectul telefonului cu cine stie ce rahat de husa…

    Toate bune!

  10. E bine ca au copiat baietii logo-ul de la Alienware…(banuiesc ca nu au nicio legatura cu ei). Ma intreb cat de greu e sa inventezi alt fel de ‘alien’ ?..:)

  11. Am folie fata/spate pe iPhone 5 de cand l-am scos din cutie. Il am de o luna si e ca noua, la fel si lateralele, nu au nici cea mai mica urma. Folie ieftina, la 10 lei setul 🙂

  12. In luna mai am achizitionat pentru 5 si deja am 2 saptamani de cand am aruncat-o. Nu se merita deloc banii. Se dezlipeste foarte repede. Cele de la SGP Spigen sunt mai ok si chiar mai ieftine

  13. Cei de la Alien Surface oferă Garantie pe viata. O schimba cu una noua pentru orisice motiv. Eu am primit una noua dupa ce cea veche sa ingalbenit

  14. @NicKel: eu am iphone 5 din 12 decembrie 2012 si nu am avut pe el pus nici macar 10 secunde vreo folie, husa sau vreun toc… nu suport asa ceva pe telefonul asta… nici macar foliile. telefonul asta nu trebuie ‘imbracat’ in nimic. asta e farmecul/diferenta fata de restul telefoanelor si voi ii neutralizati aceasta calitate prin fel si fel de prostii ca sa il “protejati”

  15. Eu folosesc apple iPhone 5 (Extreme Dry) (Full Body) de la zagg … e cam scumpa cei drept si putin grosuta si are garantie nelimitata ca si in cazul ishilde

  16. Salut, eu am 5s cu folie alien, am o problema: touch-ul display-ului nu reactioneaza mereu din prima. Mai are cineva problema asta din cauza foliei?
    Si da, subscriu, aspectul de coaja de portocala este cam nasol, mai ales pentru o folie asa scumpa.

  17. E clar.Apple a facut un telefon foarte frumos dar pe care noi suntem obligati sa il uratim ca sa ii pastram frumusetea!!Nu am pus niciodata nicio folie sau altceva!Adica sa stric un telefon,sa il uratesc ca sa stiu ca dedesupt a ramas frumos.Frumos pentru cine?

  18. Salut! Ms de articol e foarte folositor…eu unul nu am incercat inca folii de la acest producator si cum au zis is cei dinaintea mea. ca sa impac si capra si varza am de gand sa cumpar o folie pentru ipad mini mai intai sa vad daca are vreun efect la calitatea imaginii ecranului sau la touch. Anyway eu apreciez articolele de genul asta si le consider foarte utile 🙂

  19. @Adi frumos pentru ala care il cumpara si care iti ofera oricum un pret de c***t pe el cand vrei sa il vinzi, fie ca arata bine sau nu, diferenta va fi de 10-20 €, adica cat dai pe o carcasa 🙂

  20. Salut stiu ca si tu ai iphone 5s am luat si eu unu de 32 gb si la deblocare prin amprenta imi apare un flash in colt stanga sus si la unele aplicatii cand le deschid sunt curios daca ai observat asta … La o saptamana de folosire am fost si lam schimbat cu unu now si am aceasi problema …. banuesc , ca e de la iOS va rog sa replay cei care au aceasi problema cu 5s.

  21. pe 4s dupa 10 luni tinut in toc curea sa ingalbenit – maro si s-a rupt in bucati folia de pe laterale. cea de pe ecran am scos-o dupa 3 luni pt ca devenise insuportabila. parerea mea ca nu merita pretul

  22. Sa-mi spui si mie cand incepe sa se ingalbebeasca pe la coltzuri, pt k eu folosesc ceva asemanator de cand am avut un i3G.Totul e frumos, pana cand incepe sa se incalzeasca aparatul, de la prea mult vorbit sau tinut in buzunar sau p masa la soare, dupa aceea apar problemele, si crede-ma k arata jalnic cand se dezlipeste si intra mizerie sub folie.Eu iti urez bafta cu aceasta folie!

  23. Eu cand mi-am luat iPod touch 5 anul trecut i-am luat si o folie iShield ($30).L-am aplicat cum era descris,am folosit un card pentru bule…dar tot au ramas ramasite.Si sa nu mai spun ca o parte venea sus din cauza husei (Poetic Atmosphere).Dupa 2-3 ore l-am luat jos si de atunci nu folosesc si nici nu voi cumpara in viitor folii.

  24. Se ingalbeneste…platesti 100 RON sau cât o costa acum, eu când am avut pe 4s atât am plătit… O suma mult prea mare pentru 3 luni…mai mult nu tine pentru ca se murdadeste si intra mizerie sub ea…degeaba nu se zgârie …prețul , efectul de coaja de portocala si faptul ca se ingalbeneste o fac inutila…

  25. Ultima data eu am folosit o astfel de folie pe un Galaxy Note 2,(stati! Nu săriți! NU SUNT FAN SAMSUNG!) dar nu era produsa de firma Allien Surface . Era tot de grad militar, aceeași calitate dar fără efect de coaja de portocala. Deci era aceeași folie, strict aceeași calitate, dar fără acest efect. Mai mult decât atât aceasta folie, era tăiată cu o precizie de 10 microni, astfel încât întinderea foliei pe ecran era perfect uniforma, fără a mai exista acel spațiu dintre marginea foliei și marginea display-ului, pe care adeseori se pune praful în timp fiind dificil de îndepărtat. Am impresia că folia asta este produsa tot se același producător ca și Allien, dar sub un alt nume. Țin minte (asta se intampla acum un an), ca am fost uimit de finețea și precizia cu care a fost tăiată folia. Fără spatii pe margine, dacă înțelegeți ce vreau sa spun… Si mai mult decât atât NU SE INGALBENEA! Și mi-a spus și tipul de la care am făcut comanda ca într-adevăr acestea nu se mai îngălbenesc. Am ținut folia un an pe galaxy note 2 alb și nu s-a îngălbenit absolut deloc. Folia asta am comandat-o de pe un site nu-i mai știu numele, și mi-a trimis-o un domn de la Galați. Este net superioara lui Allien Surface. Nu-i fac reclama, sa nu fiu înțeles greșit, vreau doar sa fac un bine celui ce dorește asa ceva. Este foarte subțire, perfect tăiată și fără efect de coaja. Cu permisiunea lui Zaone, numai cu permisiunea lui, va pot lăsa nr de telefon pentru comandă.

    Toate bune!

  26. Am incercat sa postez un comentariu mai lung de 3 ori pana acum, si nu am reusit. De fapt nu imi apare comment-ul pe site, si era unul chiar folositor. Iar pe acestea scurte le pot vedea. Este o problema…?

  27. @Valeriu: Nu, problemele sunt la unii romani(nu ma refer la tine) care nu stiu sa se comporte in societate, fie ca e mediu web sau real. Asa ca pentru ei exista functia de moderare, de aia nu ti-a aparut comentariul, astepta aprobare.

  28. Cea mai buna folie… Doar ca nu trebuie lăsat telefonul in soare:(( se dezlipeste folia la colturi o folosesc de 8 luni cu succes pe i5

  29. Ce mai buna folie pe care am folostit-o este 3M. Exista un magazin in Bucuresti, unde iti pune si folia in aceiasi bani iar daca o pune gresit o schimba pe loc. Eu de la 3gs numai de la el pun si ma tine ~ 1 an. Dupa se mai dezlipeste pe la colturi daca nu esti atent cu telefonul (cazul meu).
    Cea Alien este foarte groasa si vizibila dupa parerea mea.

  30. Bestskinsever.com sunt mai ieftine si ofera aceeasi calitate.

    Doar ca trebuie sa-ti faci solutia singur, dar e foarte simplu.

  31. Un spate e 50RON, iar o folie ? Ma rog prefer tot telefonul original fara huse, folii si alte bling-blinguri.
    P.s. : Nu il las mostenire 😀

  32. salut Zaone, stii cumva cand va fi pus in vanzare urmatoarea serie de iPhone, eu l-am comandat din franta ca am o ruda, si zice shipping October?

  33. o carcasa otterbox defender iti ofera o protectie mai buna decit foita aceea; singura problema e ca nu se gasesc in romania si trebuie sa le comanzi de-afara … asa ceva folosesc inca de cind luasem 3gs si am fost f multumit de ele

  34. Si eu folosesc aceasta folie dar dupa 3 luni incepe sa isi schimbe culoarea mai ales la extremitati devine galbuie iar la ipad se desface destul de repede la colturi dar in rest protejeaza foarte bine !

  35. Salutare Baieti !!!
    Eu detin toate modelele de Iphone, si cativa ani in urma, am cumparat de la un magazin, cu vre-o 12 $ un set de folii protector, cam 15 la numar, insa nici una nu s-a deteriorat sau ingalbenit dupa cum vad aici numeroase comentarii,
    Poti pune orice folie, daca s-a lipit bine, si bineinteles ai grija de terminal, nu vei avea probleme

  36. Am folosit aceasta folie la un iPhone 4 timp de un an si mi s-a ingalbenit sever, la capete se desprindea si era nevoie de acel spray sa indepartez mizeria si sa o lipesc la loc (evident ca flaconul nu are mai mult de 10-20 gr si mi s-a terminat). In timpul procesului de aplicare o folie s-a rupt pe o portiune mica; va garantez ca aplicarea ei va dura mai mult de 10-15 minute. Mie mi-a luat in jur de 40 min, transpiratie abundenta, injuraturi copioase, tutoriale pe youtube si tot nu am reusit sa impiedic efectul de coaja de portocala. Cand am dat folia jos dupa un an, am ramas surprins sa descopar ce clar si viu se vede ecranul. Tin sa precizez ca sunt un tip ce are o grija deosebita de lucrurile personale, insa cu toate astea nu am putut preveni “imbatranirea” acestei folii! Partile pozitive ale acestui kit de folii: un grip foarte bun, rezistenta sporita la zgariere (chiar si la cazaturi de la inaltimi mici), ascunderea foarte buna a zgarieturilor superficiale si dimensiuni foarte reduse (grosime). Am cautat si alte alternative, dar nu am gasit! De garantia pe viata beneficiezi doar in anumite conditii (si trebuie pastrat ambalajul in care vine). Probabil ca o voi mai comanda, in ciuda inconvenientelor! Raport calitate pret=corect! Sper sa va ajute mini-review-ul meu !

  37. Asa ceva am avut si eu pentru iphone-ul meu 4s , dupa instalarea piesei frontale , s-a patat ecranul de la solutie. Nu mai cumpar asa ceva niciodata!

  38. De cand am pus mana pe un ipfone 4, acum 2 ani, am decis sa vad ce e si cu folia aceasta, am fost multumit deoarece nu aluneca din mana telefonul dar era cu efect de coaja de portocala plus ca avea de suferit experienta vizuala, asta acum 2 ani.
    De cand cu i5, am comandat tot ishield undeva prin ianuarie, surpriza, folia era muult mai clara fara prea mare efect de portocala.
    Si da, se ingalbeneste dar nu f tare. Daca mai ai o husa suplimentara tip toc, ceea ce si recomand, folia rezista mult si bine, se pune putin praf dar deh, dupa min 6 luni dai 20 lei (transport+ambalare )si o schimbi.
    Daca n-ai husa si il freci in buzunarul de la blugi nu injura producatoru ca folia nu sta nici 1 luna.
    Am recomandat-o si la mai multi, deja cu a3-a aplicare am experienta si o aplic destul de rapid si nu consum nici jumate din sticluta cu lichid.
    Nu castig nimic din reclama dar produsele bune se lauda.
    Bafta !

  39. Cred ca orice primera folie pe care o pui , te costa timp mai mult !!
    Dupa atatea i mi ies CA si cand ñu sunt ! Cel mai bine cred ca le aplica sunt motadorii d e tapet !:))

  40. salut…citind comentariile si preturile imi dau seama ca sunt f scumpe,si s pare ca nu prea compenseaza,daca iei un iphone,normal ar fi sa profiti de calitatea display’ului,un aspect important,parerea mea…..eu,fiind in spania,am avut ocazia sa probez diferite protectii de display (scumpe,ieftine)…cele mai bune fiind cele de 1,5€(o nimica toata). care au perfect taiate orificiile si nu lasa laterale libere….app,orice protectie de display s poate pune la umed,o cureti bine cu apa limpede,umezesti displayu’ un pic, si cu rabdare se pune f ok…testat si reusit cu succes de mine (micile bule de aer dispar dupa 3-4 ore)…:o zi buna

  41. Nu ma pot pronunta in legatura cu folia,dar ve pot spune ca am un iPhone 5S pe care l-am scapat de doua ori din mana (parchet/gresie) si urmele sunt extrem de vizibile,ba mai mult,ecranul are o usoara mobilitate la presiune.Desi loviture nu au fost foarte puternice,urmele arata asa,de parca ar fi cazut din masina,in mers 🙁 Din punctul meu de vedere,este mai sensibil decat oricare dintre modele anterioare,net inferior ca rezitenta fata de iPhone 4S.Recomand sa folositi orice mijloc de protectie posibil.iPhone-ul meu 4S arata mai bine dupa doi ani de folosire fara nici un fel de protectie.EXTREM DE SENSIBIL !!!

  42. Cu tot respectul colega, un smartphone, mai ales un iPhone din aluminiu nu este făcut sa fie scăpat pe jos. Mai multă grijă recomand, mai ales dacă va pasă de banii voștri…

  43. Pentru mine folia asta si-a scos banii! Am avut cateva “incidente” cu al meu iphone 5 din care am scapat basma curata. Am si eu versiunea HD care am inteles ca nu se mai ingalbeneste ca vechea versiune, iar eu o am de 4 luni si e cat se poate de transparenta.

  44. Nimic nu este conceput ca sa fie scapat pe jos,foarte adevarat,dar accidental se poate intampla.Iar in comparatie cu modelele anterioare este incomparabil mai sensibil.Din punctul meu de vedere calitatea din iPhone 5S reprezinta un regres,iar micile amanunte tehnologice implementate,incanta foarte putin,spre deloc.

  45. Se poate posta o poza cu zoom pe ecran cu un afisaj alb ? De fiecare data cand am folosit AlienSurface, in afara de efectul de coaja de portocala, mereu se vede ecranul ca si cum era umed pe sub folie. Sunt curios daca au schimbat ceva.

  46. folosesc de mult timp aceasta folie…. foarte multumit,…din cand in cand trebuie curatata(cu apa) si nu se mai ingalbeneste. 🙂
    ca si defect am observat ca este poroasa si absoarbe cam tot ce-i iese in cale.
    dar in rest protejeaza in totalitate dispozitivul.

  47. Eu folosesc folie de 3 lei aplicata cu apa atat pr display cat si pe ea, si nu am avut nici un stres. Interesant la alien este laterala. Have a good day

  48. E cea mai proasta-calitaiv folie pe care o poti cumpara de pe piata. Si costa si enorm de mult. Am avut 2 folii ca astea si ambele au fost lafel. Lasa un efect numit ” coaja de portocala” si asta incomodeaza mult atat la aspect cat si la utilizarea in parametri favorabili ai telefonului. Nu recoand . Va cheltuiti banii pe un stift.

  49. Si eu folosesc folia de pe cand era iShield si am fost foarte multumit si atunci de ea. Nu am avut nici cea mai mica problema. Acum am trecut pe Alien Surface si sunt mai multumit ca niciodata. Telefonul arata foarte bine, folia am aplicat’o in cateva minute fara batai de cap, nu am urme de solutie, totul e super … nu stiu ce se intampla de unii se plang … dar poate gresesc cu ceva la aplicarea foliei. Eu sunt foarte multumit si folosesc de ceva timp genul acesta de folie.

  50. Si eu am avut vechea generatie a acestei folii un an pe telefon. Da., s-a ingalbenit putin dar m-a slujit un an! Ma tinea mai mult dar am vandut telefonul ..ca nou! Aceasta noua generatie hd o am pe noul telefon de 1 saptamana, este mult mai clara, mai finuta la atingere, se simte si se vede imbunatatirea.

  51. N-aş da ZAGG pe AlienWare niciodată !
    ZAGG lucrează cu guvernul USA făcând produse de grad militar, de exemplu folia pentru telefon o folosesc în protecţia elicelor de elicopter care se ciobesc din cauza particulelor care se ridica în aer când decolează sau aterizează … să nu mai spun de testul cu sutele de kilograme pe care le poate susţine aceasta !

  52. Ce imi plac mie astia care spun ca telefonul nu este facut ca sa fie scapat oe jos! Nici masinile nu sunt facute sa se tamponeze mai desteptilor! Nici avioanele nu sunt facute sa se prabuseasca! etc?Am mai spus-o si o repet:Iphone este un telefon foarte frumos pe care noi il uratim ca sa ii pastram ascunsa frumusetea! Pentru ce? Doar poate ca sa il revindeti mai bine! Si mai sunt unii care critica Samsung pentru ca face telefoane din plastic.Lasa ca face Apple din aluminiu ca sa puneti voi plastic pe el!Mama ei de ipocrizie!

  53. nu prea recomand folia asta !! nu arata la fel ca una de 7 lei care s-a lipit fara sa se vada nicio imperfectiune….asta e mai pretentioasa …in afara calitatii, care chiar cred ca e buna nu merita pt nu arata chiar atat de bine !! Pe viitor nu voi mai lua NICIODATA o asemenea porcarie !!

  54. am comandat folia pt un iph5s…dar folia fata are 3 zgarieturi pe ea din fabrica 🙁 sper ca acopera garantia asa ceva, singura chesti este ca deja este pusa pe tel.

  55. Am achizitionat si eu de 3 zile pentru 5s black .
    L-a inceput arata destul de urat … dar acum arata foarte bine .
    Pana acum sunt multumit de ea doar ca fata de cele de la Zagg pe aceasta ramane urme .
    Am dat jos folia de pe senzorul de amprente pentru ca nu citea asa bine cu ea .
    per total este ok . se merita .

  56. Posesorii de iPhone, staţi departe de folia asta!!! Am pus eu acum un an pe iPhone 4s şi a trebuit să înlocuiesc telefonul cu totul! Ce nu spune vânzătorul este că metoda de aplicare umedă (foliile se udă cu un spray înainte de aplicare) reprezintă un risc MAJOR pentru iPhone. Concret, lichidul ajunge în zona mufei şi produce scurtcircuite. Care se manifestă diferit, în funcţie de bafta voastră. Telefonul meu se blocase pe modul “încărcare” şi rămânea aşa şi după ce scoteam cablul din telefon. Bateria nu mai ţinea decât o oră-două, şi se încingea groaznic. Norocul meu a fost că telefonul mi-a fost înlocuit pe garanţie. Deci, ascultaţi un om păţit: NU CUMPĂRAŢI, dacă aveţi iPhone. Nu ştiu la alte modele de telefoane, poate riscurile sunt mai mici sau inexistente. Dar vânzătorul ar fi trebuit să spună treaba asta înainte de a-mi vinde produsul. Eu am realizat ce s-a întâmplat abia după ce a luat-o razna telefonul. Am citit pe un forum din Anglia şi m-am crucit. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă cei de la service ar fi refuzat să-mi înlocuiască telefonul…

  57. Parerea mea ca merita si nu banii, o am de cand aveam iphone 5 dar nu am apucat sa o montez, asa ca am ales sa o pun pe 5s, merita fiecare banut la capitolul protectie, dar la banii astia te astepti sa fie taiata cu foarte multa precizie si nu ca una de 10 lei,lucru care reiese si din descrierea produsului, dar cand ajungi sa o pui pe telefon descoperi contrariul, adica intre margine ei si cea a telefonului mai sunt cativa mm pe unde se poate zgaria ( mai ales pe spate ) in schimb sta mai bine pe lateral unde am ramas uimit cat de bine a fost taiata,comparativ cu cele doua parti . Parerea mea ca nu se merita sa dai suma de bani pe care o cer ei, eu am luat’o cu 78 lei la reducere !