Apple ne spune cand urmeaza sa prezinte iPad 5 si iPad Mini 2

  In cursul noptii trecute compania Apple a anuntat ca pe data de 28 octombrie va prezenta rezultatele financiare pentru Q4 2013, iar alegerea acestei date pentru eveniment este destul de ciudata. In primul rand, Apple organizeaza evenimentele de acest gen in zilele de marti si nu luni, iar in al doilea rand, ele sunt de obicei organizate cu aproximativ o saptamana mai devreme. Decalarea datei de prezentare a cestor rezoltate este neobisnuita si are mai mult ca sigur legatura cu evenimentul de prezentare pentru iPad 5 si iPad Mini 2.

  Anul trecut Apple a organizat acest eveniment in apropierea datei de 20 octombrie si a lansat tabletele pe data de 2 noiembrie, iar anul acesta ar putea urma un curs asemanator. In baza organizarii de anul acesta, cred ca Apple va prezenta iPad 5 si iPad Mini 2 pe data de 21 sau 22 octombrie, tabletele urmand a fi puse in vanzare pe data de 1 noiembrie, o zi de vineri. Aceasta este, in opinia mea, singura mutare logica pentru prezentarea iPad-urilor luna aceasta si decalarea datei de prezentare a rezultatelor financiare nu are vreo logica in absenta organizarii acestui eveniment.

  Separat de prezentarea si mai apoi lansarea iPad 5 si iPad Mini 2, Apple ar putea lansa oficial si OS X Mavericks pana pe data de 1 noiembrie, noua versiune a sistemului de operare urmand a fi prezentata din nou impreuna cu noile tablete.