Mai multe produse Samsung sunt interzise pentru import si comercializare in SUA

  Ieri v-am spus ca mai multe produse Samsung urmeaza sa fie interzise pentru import si comercializare in SUA pentru copierea unor functii ale unor iDevice-uri, iar de cateva ore interdictia a intrat in vigoare, deoarece administratia prezidentiala din SUA a refuzat sa anuleze decizia data impotriva coreenilor. Desi administratia prezidentiala a ajutat Apple sa evite o situatie asemanatoare, cei de la Samsung nu au avut parte de acelasi tratament, iar asta in ciuda faptului ca avocatii companiei au incercat sa convinga un reprezentant al ministerului comertului sa anuleze hotararea, invocand inclusiv faptul ca o decizie contrara ar da de inteles ca Apple ar fi faorizata.

After carefully weighing policy considerations, including the impact on consumers and competition, advice from agencies, and information from interested parties, I have decided to allow the import ban to proceed. The Korean company argued the ban ordered by the U.S. International Trade Commission should be overturned on public policy grounds, especially since a similar order it won against Apple’s iPhone 4S was thwarted by a presidential veto in August. Samsung can now seek a delay in the ban from a U.S. appeals court that will consider the entire case on legal grounds.

  Terminalele interzise pentru import si comercializare fac parte din seriile lansate cu mai bine de un an si jumatate in urma de catre compania Samsung, deci ele nu mai prezinta un interes foarte mare pentru consumatori. Victoria obtinuta de catre compania Apple prin aceasta decizie a administratiei prezidentiale nu trebuie privita altfel decat una “de moral”, deoarece ea nu va avea vreun impact sesizabil asupra celor de la Samsung, nici in ceea ce priveste imaginea companiei, nici in ceea ce priveste veniturile sale.

5 COMENTARII

  1. @dan: asa e, cum pot fi asa de nesimtiti ca nu iau partea hotilor?!? Nici eu nu ii pot intelege, ma gandesc ca poate or vrea si ei sa faca dreptate…

  2. @AKK: Hoti? :)) ,of asa e ,deaia sau bagat pentru apple cand samsung a castigat un proces in care se interzicea importul de iphone 4s si ipad 2 3G care incalcau brevetele companiei ,si totusi guvernul SUA s-a bagat si a anulat decizia ,pai este corect?:))