Apple acorda o importanta neobisnuita Romaniei pentru lansarea iPhone 5S, urmeaza un Apple Store?

  Ieri compania Apple a anuntat oficial lista celor cateva zeci de tari in care iPhone 5S va fi lansat pe 25 octombrie si respectiv 1 noiembrie. Desi nimeni nu se astepta ca Romania sa faca parte din cel de-al doilea val de lansari pentru iPhone 5S, iata ca a noastra tarisoara a fost inclusa in lista, impreuna cu alte tari care in mod normal nu erau luate in calcul de catre Apple. Compania americana si-a schimbat radical strategia fata de anii trecuti, preferand sa amane cu 2 saptamani al doilea val de lansari al iPhone 5S si sa ofere terminalul in mult ami multe tari decat de obicei.

  Includerea Romaniei in aceasta lista nu este surprinzatoare, des in toamna anului trecut am observat pentru prima oara faptul ca Apple acorda o mult mai mare importanta tarii noastre. Atunci Romania facea parte din primul val de lansari al tabletelor iPad 4 si iPad Mini, chiar daca foarte putine unitati au fost disponibile in stocul alocat tarii noastre. Cu lansarea iPhone 5S Apple a schimbat complet strategia de lansare a terminalelor si a demonstrat ca tara noastra devine din ce in ce mai importanta, chiar daca vanzarile nu se ridica la nivelul celor din Italia, Elvetia, sau Ungaria.

  Avand in vedere interesul crescut fata de Romania, exista oare posibilitatea ca in curand in tara noastra sa isi faca aparitia un Apple Store? Eu spun ca nu, vor mai trece destui ani de zile pana cand Apple va deschide un Apple Store in tara noastra si totul va incepe cu un Apple Store Online. Exact precum in Ungaria, Apple va lansa intai un Apple Store Online pentru comercializarea produselor sale si abia apoi va construi un magazin fizic, deci pana prin 2020 ar trebui sa avem si noi un magazin Apple local, asta daca vanzarile vor continua sa creasca.