Apple creste preturile iPhone 5S si iPhone 5C in Franta

  Printr-o miscare neobisnuita pentru compania Apple, preturile terminalelor iPhone 5S si iPhone 5C au crescut usor in Franta in cursul zilelor trecute. Dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai sus, preturile terminalului iPhone 5S au crescut cu 10€, 12€ si respectiv 18€ zilele acestea(in functie de model), compania Apple facand schimbarea fara a anunta oficial acest lucru. Desi nimeni nu stie de ce a ales Apple sa creasca preturile fara sa anunte, unii speculeaza ca ar fi vorba despre o corectare a lor in baza fluctuatiei cursului valutar.

  Cresterea de pret este identica si in cazul terminalelor iPhone 5C, acestea fiind comercializate la valori ceva mai mici, insa cresterea a fost identica, deci eu spun ca motivatia companiei Apple ar fi diferita si nu ar avea neaparat legatura cu diferenta dintre euro si dolar. Terminalele iPhone sunt oricum mult mai scumpe in Europa decat in SUA si o noua crestere a preturilor nu era benefica pentru Apple, mai ales in cazul iPhone 5C, care inregistreaza vanzari slabe, CFO-ul celui mai mare operator de telefonie din Franta confirmand acest lucru.

  Din punctul meu de vedere, Apple ar fi trebuit sa reduca pretul terminalelor iPhone 5S si iPhone 5C cu mai multe zeci de euro, insa in Cupertino se fac alte calcule.