iPad Mini urmeaza sa fie in continuare disponibila pe piata dupa lansarea iPad Mini 2

  Dimineata v-am prezentat imaginea de mai sus in care vedem o situatie a stocului de produse Apple la unul dintre importatorii care furnizeaza produse pentru resellerii dintr-o anumita regiune geografica si marii retaileri. Lasand la o parte tot ceea ce nu tine de iPad Mini, va atrag atentia asupra stocului foarte mare de modele Wi-Fi Only de 16 si 32 GB, acest lucur indicand faptul ca tableta va fi in continuare disponibila pentru achizitie chiar si dupa lansarea iPad Mini 2, strategia celor de la Apple fiind similara cu cea aplicatia pentru iPhone sau iPad.

  Oferind in continuare iPad Mini 2 la un pret de baza de 329$, iPad Mini ar putea fi disponibila pentru achizitie la preturi incepand cu 230$ – 260$, insa doar in versiune Wi-Fi Only. Este perfect normal pentru Apple sa mentina in distributie un model vechi al unui iDevice pentru a atrage un segment de consumatori care pana in prezent nu dorea sa cheltuie o suma mare de bani pentru acel produs, aceasta strategie avand succes in trecut. Daca iPad Mini va fi disponibila la un pret atat de mic pentru consumatori, atunci ne putem astepta la o crestere a cotei de piata a tabletelor iPad in intreaga lume, acesta fiind unul dintre obiectivele Apple.

  La un pret de vanzare de 230$ sau 230€, ne putem astepta ca in Romania tabletele iPad Mini sa aiba un pret de vanzare de 1000 RON – 1100 RON si nu 1600 RON, cat costa in prezent.