iPhone 4S reconditionat – iDevice.ro mini review

  Cu doar cateva saptamani de zile in urma, Orange Romania anunta includerea de terminale iPhone in programul de vanzare a smartphone-urilor reconditionate, iPhone 4 si iPhone 4S devenind disponibile pentru achizitie. Vazand ca multi dintre voi nu sunt chiar atat de increzatori ca achizitionarea unui asemenea terminal reprezinta o investitie buna, cei de la Orange mi-au dat ocazia de a testa un iPhone 4S reconditionat timp de cateva zile pentru a vedea daca un dispozitiv de acest gen isi merita sau nu banii.

  Inainte de a discuta despre produs, sa vorbim putin despre insemnatatea termenului reconditionat. Un produs reconditionat este un dispozitiv care a fost returnat la vanzator din varii motive, a fost verificat pentru a se vedea daca are anumite defecte si reparat in consecinta, apoi este repus in vanzare avand marcajul unui produs reconditionat. Practic un iPhone reconditionat este verificat cu rigurozitate pentru a indeplini toate standardele unui terminal nou si in esenta functioneaza exact precum un terminal nou, doar ca a fost utilizat mai mult sau mai putin in trecut.

  In general in gama produselor refurbished intra foarte multe dispozitive care au fost comandate, utilizate cateva zile si returnate de catre cumparatori, in rare cazuri terminalele fiind in fapt unitati defecte, reparate si recertificate. Indiferent din care categorie ar face parte acest produs, voi aveti siguranta ca el este verificat si testat conform regulilor Apple pentru certificarea produselor noi si vor functiona in consecita, ele benefiind desigur de o garantie suplimentara de un an de zile pentru principalele componente, inclusiv bateria.

  Revenind acum la terminalul iPhone 4S primit de catre cei de la Orange, va pot spune ca din punct de vedere estetic acesta arata ca si cum ar fi fost scos acum din cutie, iar imaginile dovedesc acest lucru. Pe partea de functionalitate n-am intalnit vreo problema care sa aiba legatura cu hardware-ul, iar cele legate de sistemul de operare nu pot fi atribuite vreunui defect fizic al terminalului deoarece stiti prea bine ca iOS-ul are micile sale probleme care apar din cand in cand.

  Camera inregistreaza poze si clipuri video la fel ca orice alt terminal iPhone 4S, in benchmark-uri aveti parte de exact aceleasi performante, Retina Display-ul afiseaza aceleasi imagini grozave si raspunde la fel de bine la comenzi, pe partea de conectivitate exista aceeasi viteza grozava, difuzoarele redau sunetele cat se poate de clar, butoanele sunt la fel de rigide precum in prima zi, deci per total nu veti sesiza vreo diferenta intre un terminal de acest gen si unul nou. Partea buna este ca uneori in cazul achizitionarii unui smartphone refurbished aveti sanse foarte mari sa primiti un terminal fara nicio problema hardware, lucru care nu se intampla in cazul unor terminale noi care n-au trecut prin doua procese de verificare si certificare. Practic verificarea facuta de catre cei de la Orange tocmai acest aspect il are in vedere, adica revanzarea unui terminal care este ca si nou, din punct de vedere fizic, doar ca a fost utilizat in trecut de catre altcineva.

  Acum probabil va intrebati de ce ati achizitiona un terminal de acest gen si nu unul second hand care ar fi mai ieftin. Ei bine, garantia si certificarea pe care le ofera Orange, reprezinta cea mai mare parte a motivatiei, posibilitatea de a achizitiona terminalul cu la pret subventionat fiind restul. Achizitionand un iPhone 4S second-hand s-ar putea sa nu mai beneficiati de garantia oferita de catre Apple pentru aceste dispozitive, iar daca terminalul este cumparat din SUA, nu veti beneficia absolut deloc de garantie.

  Cei de la Orange Romania ofera garantie de 12 luni de zile pentru baterie, touchscreen, iOS, partea de conectivitate, tastatura, difuzor si camera foto, deci principalele functii sunt acoperite de catre garantie, asa ca in cazul in care veti intampina orice fel de probleme, ele vor putea fi rezolvate. Mai mult decat atat, cei de la Orange va dau si posibilitatea de a transfera continutul terminalului vechi in cel nou, asa ca veti putea avea toate numerele de telefon in terminal in doar cateva secunde.

  Terminalele comercializate de catre Orange prin acest program vin cu o cutie speciala in care veti gasi: terminalul, informatii despre garantie, un cablu de incarcare/sincronizare date, un incarcator si un ghid rapid de utilizare. Acestea fiind spuse, puteti descoperi oferta Orange pentru iPhone-uri reconditionate in cadrul acestei pagini. Daca aveti orice fel de alte intrebari in legatura cu aceste terminale, va rog sa le puneti folosind formularul pentru comentarii.