Samsung Galaxy Note 3 si Samsung Galaxy Gear – prima saptamana de utilizare

  Dupa cum probabil stiti deja, de vinerea trecuta am intrat in posesia Samsung Galaxy Note 3 si a Samsung Galaxy Gear multumita celor de la Orange Romania si a programului Orange Smartphone Tester. In aceasta saptamana m-am jucat cu ambele dispozitive si acest articol are scopul de a va detalia o prima impresie a mea in legatura cu ambele terminale, un mini review urmand a fi publicat in perioada urmataore, dupa ceva mai multa acomodare cu ele si o testare ceva mai detaliata a functiilor care sunt disponibile pentru noi.

Samsung Galaxy Note 3

  Din start va spun ca acest terminal este mult prea mare pentru a fi utilizat cu o singura mana si mult prea mare pentru gusturile mele, insa asta nu inseamna ca nu ar fi potrivit pentru voi. Dispozitivul ruleaza cea mai recenta versiune a Android OS lansata de catre Google si modificata de catre Samsung, iar per total este foarte rapid, avand rare momente in care agata usor la deschiderea aplicatiilor sau la incarcarea unor pagini web, iar asta in conditiile in care in interiorul sau se afla un procesor quad-core.

  Majoritatea task-urilor pe care le-am intreprins prin terminal s-au desfasurat foarte repede, jocurile functioneaza fluid, iar vizionarea de clipuri video este o adevarata placere pe un ecran atat de mare. Desigur ca in conditii de luminozitate puternica ecranul este greu de utilizat deoarece informatiile sunt aproape imposibil de vazut, insa partea buna este ca pentru task-uri multimedia el este grozav si trebuie sa recunosc faptul ca ideea de a imparti ecranul pentru utilizarea aplicatiilor mi se pare extraordinar de buna.

  Camera Samsung Galaxy Note 3 inregistreaza poze si clipuri video foarte bune, chiar si in conditii de luminozitate scazuta, iar daca va jucati cu toate setarile sale puteti obtine rezultate extrem de bune fara prea mult efort. In ceea ce priveste conectivitatea pot spune ca vitezele de navigare pe internet depin de operatorul vostru, 4G-ul celor de la Orange oferind aproximativ 40 – 50 Mbps ca si viteza maxima de download si intre 20 – 30 Mbps pentru viteza de upload.

  Incheind acest capitol voi vorbi despre cel mai important aspect al oricarui smartphone, autonomia bateriei. Samsung Galaxy Note 3 este dotat cu o baterie de 3200 mAh, insa la ecranul sau de 5.7 inch ea se dovedeste a fi insuficienta pentru a sustine mai mult de cateva ore de utilizare si asta in conditiile in care luminozitatea nu este setata la o valoare maxima. Folosind terminalul pentru orice fel de task-uri care implica conectarea la internet veti observa ca bateria se descarca destul de repede, o zi intreaga de utilizare fiind destul de greu de atins in conditii de utilizare intensa.

Samsung Galaxy Gear

  Samsung Galaxy Gear este cel mai nou smartwatch lansat de catre compania Samsung, dar nu este primul dispozitiv de acest gen lansat de catre coreeni. Prin intermedul sau puteti obtine din Samsung Galaxy Note 3: notificari privind mesaje/email-urile primite, puteti raspunde/respinge apeluri, puteti initia apeluri sau trimite mesaje, puteti utiliza un pedometru pentru fitness, puteti inregistra poze, puteti scrie notite vocale, puteti controla functiile multimedia ale smartphone-ului, puteti utiliza S Voice pentru a da comenzi vocale, puteti vizualiza informatii despre vreme, iar cu ajutorul a diverse aplicatii puteti extinde functionalitatea.

  In ceea ce priveste design-ul va spun ca dispozitivul nu exceleaza, iar cureaua sa de cauciuc nu da impresia de dispozitiv premium, chiar daca smartwatch-ul are un pret de 300$. Trecand la baterie va spun ca va trebui sa il incarcati aproximativ o data la fiecare doua zile daca il tineti in mod constant conectat la Samsung Galaxy Note 3, el venind cu o carcasa speciala pentru incarcare. De la baterie ajungem la camera, aceasta fiind amplasata pe curea si inregistrand clipuri video(doar 15 secunde) si poze decente, calitatea lor fiind comparabila cu cea a unei camere frontale a unui smartphone.

  Ca si parere totala despre dispozitiv pot sa va spun ca imi place, mi-ar fi placut sa il pot conecta la iPhone, insa din pacate acest lucru nu este posibil deocamdata si nu se stie daca va fi vreodata posibil.

  Acestea fiind spuse, voi reveni cu un mini review in viitorul apropiat.