In Franta Apple este obligata sa plateasca 12 milioane de euro sub forma de taxe pentru tabletele iPad vandute anul trecut

  Investigata de cateva luni de zile de autoritatile franceze, compania Apple este acum obligata sa plateasca 12 milioane de euro catre organizatia franceza care reprezinta autorii si are grija ca acestia sa primeasca bani in baza drepturilor de autor. Compania Apple a fost deja obligata sa plateasca 5 milioane de euro catre aceasta organizatie, insa recent o instanta din Paris a hotarat ca Apple sa plateasca inca 12 milioane de euro. Prima transa de bani reprezinta taxele pentru tablete iPad vandute in Franta in anul 2011, iar decizia de astazi are la baza vanzarile de tablete iPad din perioada martie – decembrie 2012.

  In ciuda celor doua hotarari date impotriva companiei Apple, cei din Cupertino n-au platit vreun cent catre organizatia franceza si probabil nu o vor face prea curand. Vorbim despre 17 milioane de euro pe care  Apple trebuie sa ii scoata din conturi, insa compania pare sa aplice o alta tactica, crescand recent preturile terminalelor iPhone comercializate in Franta. Exista posibilitatea ca banii rezultati din aceasta crestere, ea urmand a fi aplicata si la tablete iPad, sa fie utilizati pentru a plati aceste taxe, altfel compania ar putea fi sanctionata de catre instante.