iPhone 5C – o magie de culori – iDevice.ro mini review

  Vinerea trecuta iPhone 5S si iPhone 5C au fost lansate oficial in Romania la o luna distanta de lansarea ce a avut loc in 10 tari de pe glob. Fiind curios in legatura cu noul terminal cu carcasa din plastic, urat de atat de multa lume, am decis sa il testez cu ajutorul celor de la Orange Romania. Inca din primele secunde am ramas placut impresionat de ceea ce a reusit sa faca Apple cu acest dispozitiv si mi-am dat la o parte preconceptiile in legatura cu el, chiar daca nu-l consideram a fi chiar atat de important. In cele ce urmeaza voi discuta pe scurt despre produsul Apple, deoarece el este, in mare, un iPhone 5 cu o carcasa din plastic colorat si cu o baterie de capacitate putin mai mare.

  Dupa cum spuneam mai sus, prima impresie a fost extrem de placuta, mai ales ca intotdeauna am cautat accesorii albastre pentru terminalele mele. Culoarea carcasei este vie, placuta, potrivita pentru ceea ce are Apple nevoie si se potriveste perfect cu wallpaper-ul gandit de catre companie pentru el. Carcasa din plastic este alunecoasa, insa la atingere nu-ti da impresia ca tii in mana un terminal ieftin, chiar daca pana si butoanele sunt facute din acelasi plastic albastru.

  Ca sa fiu sincer, utilizand iPhone 5C mi-am amintit instant de perioada in care utilizam iPhone 3G/3GS, carcasa parand a fi facuta din acelasi material, diferenta fiind ca in interior exista o structura metalica, care are rol de a face intregul ansamblu din plastic mult mai rigid, find in acelasi timp folosita si pe post de antene. Practic iPhone 5C nu-ti da impresia ca este un telefon ieftin si asta m-a facut sa il indragesc extrem de mult, lucru pe care l-am observat la multe persoane care au fost intr-un magazin si au atins dispozitivul, probabil dupa ce si-au facut o parere gresita doar in baza imaginilor de pe internet si a cuvintelor scrise de altii.

  Da, iPhone 5C nu are aspectul iPhone 5, nu are acea sticla pe carcasa, nu are partea metalica si marginile lucioase, insa asta nu conteaza, deoarece in felul sau, este la fel de atragator. Poate este vorba despre faptul ca aveam nevoie de o schimbare, poate pur si simplu imi place mai mult plasticul din iPhone 5C decat structura metalica a iPhone 5, indiferent care ar fi motivatia, ma gandesc serios sa inlocuiesc vechiul iPhone 5 cu un iPhone 5C, indiferent de ce va crede lumea.

  Bun, lasand la o parte aspectul, sa trecem la hardware. In iPhone 5C veti regasi acelasi chip A6 precum in iPhone 5, acelasi procesor, acelasi RAM, acelasi procesor grafic, acelasi chip baseband, bateria fiind diferita. Diferenta dintre bateriile celor doua terminale este de 67 mAh, iar acest lucru se traduce printr-o crestere cu 10/20 de minute a usage-ului zilnic. iOS 7.0.3 este de departe cea mai buna versiune a iOS in ceea ce priveste autonomia bateriei, iar la o utilizare normala(navigat pe internet prin 3G/WiFi, poze, utilizare aplicatii socializare, putine jocuri, etc) puteti obtine cam 6 ore – 6 ore si 30 de minute de usage.

[youtube]http://youtu.be/uaJ1YsCLL1E[/youtube]

  Bun, de la autonomie trecem la conectivitate, iar aici nu veti gasi vreo diferenta intre cele doua terminale, ele fiind in continuare capabile sa foloseasca retelele 3G+ de pana la 43.2 Mbps si cele 4G de pana la 100 Mbps. Nu veti sesiza vreo diferenta nici in ceea ce priveste Retina Display-ul, difuzoarele, castile, sau performantele terminalelor, singurele doua aspecte care le diferentiaza fiind design-ul exterior si autonomia bateriei, design-ul avand cel mai mare impact. Daca va ganditi ca la camera principala veti gasi ceva nou, ei bine va spun sa va nu va asteptati la altceva decat aceleasi poze frumoase inregistrate cu iPhone 5, insa in cazul camerei frontale avem parte de o imbunatatire minora, Apple implementand un senzor de imagine mai bun in acest dispozitiv.

  Stiu ca multi dintre voi vor crede in continuare ca iPhone 5C este un smartphone de plastic vandut la suprapret, insa va recomand sa mergeti in orice magazin pentru a va juca putin cu el si s-ar putea sa va schimbati parerea. Acest terminal nu este facut pentru chiar oricine, unii vor prefera fara indoiala un iPhone 5 care este cu siguranta mai elegant, insa altii vor prefera un iPhone 5C, care a fost gandit ca un accesoriu vestimentar, ca un gadget care sa atraga privirile, ca un smartphone fashion.

  iPhone 5C este disponibil in magazinele Orange Romania din intreaga tara, iar aici puteti descoperi oferta pentru el. Acestea fiind spuse, le multumesc celor de la Orange Romania pentru posibilitatea de a testa iPhone 5C si in curand intentionez sa-mi cumpar unul.