iPad Air – camera test – iDevice.ro (Video)

[youtube]http://youtu.be/jQJgIIDFoBk[/youtube]

  In articolul prin care va anuntam ca iPad Air a ajuns la iDevice.ro v-am prezentat un clip video si cateva poze inregistrate afara folosind noua tableta a celor de la Apple. Ei bine, am inregistrat si cateva in casa pentru a va arata care este diferenta intre ceea ce poate face tableta in conditii de luminozitate scazuta si intr-un mediu cu lumina ambientala suficienta. Dupa cum puteti vedea deja, daca in casa nu aveti lumina foarte puternica, tableta va inregistra poze foarte proaste, un lucru pe care probabil il stiau multi dintre voi.

  In iPad Air Apple a implementat o camera iSight de 5 megapixeli care, spre deosebire de camerele disponibile in iPad 3/4/Mini are o distanta focala ceva mai buna si nimic mai mult. Utilizand exact senzor cu acelasi aperture, cei de la Apple nu ne ofera posibilitatea de a face poze grozave, diferentele dintre cele inregistrate cu iPad Air si iPad 3 fiind minime. Pe partea video nu avem parte de surprize sau noutati, tableta inregistreaza in continuare video in format 1080p la 30 fps, insa nu are disponibila functia slow motion din iPhone 5S.

iPad 3 vs iPad Air

  Camera frontala a iPad Air este aproximativ identica, cu cea disponibila in iPad 4, avand tot 1.2 megapixeli, inregistrand clipuri video tot la 1280 x 960 pixeli, dar avand o distanta focala ceva mai mica. Desigur ca nici aici nu veti observa diferente in ceea ce priveste inregistrarea pozelor sau efectuarea de apeluri video, lumina ambientala facand intotdeauna diferenta dintre imaginile bune si cele foarte proaste. Din punctul meu de vedere, tabletele au nevoie doar de o camera frontala pentru apeluri video si nimic mai mult, iar afirmatia asta o fac deoarece in lipsa unui flash LED, camera principala din iPad este buna pentru a face poze doar afara.

  Acestea fiind spuse, nu stiu cine se astepta sa vada noutati importante pentru camera iPad Air, dar cu siguranta vor fi destui dezamagiti.

iPad 3 vs iPad Air