Animatiile din iOS “sunt rulate” la 32 KM/h

  Avand in vedere ca este duminica, imi fac timp pentru a discuta una dintre nebuniile aparute pe internet zilele acestea. Va spuneam ca iOS 7 genereaza pentru unii oameni stari de ameteala sau de greata in timpul utilizarii si ca iOS 7.0.3 rezolva aceasta problema. Analizand putin animatiile din iOS 7, cineva a reusit sa descopere ca, in realitate, la baza acestor probleme ar putea sta o situatie destul de reala. Incep cu animatia pentru deschiderea aplicatiilor din Springboard, aceasta facandu-se, conform calculelor cuiva, la o viteza de 7.24 KM/h. Daca va intrebati cum a fost calculata viteza, ei bine se presupune ca acea iconita se deschide dintr-un punct imaginar aflat la 1.62 metri distanta de ochii nostri, zoom-ul pentru deschiderea aplicatiei pe intregul ecran facandu-se in 0.8 secunde, viteza fiind de 7.24 KM/h.

  Trecand acum la deschiderea aplicatiilor din interiorul folderelor, viteza creste, avand in vedere ca aplicatiile se deschid dintr-un folder, deci dintr-un punct imaginar ceva mai indepartat. Conform calculelor, punctul imaginar se afla la 5.87 metri distanta de ochii nostri, procesul de zoom facandu-se in 0.8 secunde, viteza de zoom fiind de 26.3 KM/h. Totusi, avand in vedere ca efectul de zoom este mai rapid pana la jumatatea acoperirii ecranului si apoi incetineste, s-a calculat ca viteza finala de deschider ar fi de 32 KM/h, o viteza medie de circulare prin Bucuresti intr-o ora de trafic aglomerat.

  Acum, in baza acestor calcule pentru unii se explica starile de greata intampinate de anumie persoane, insa ramane sa va convingeti voi singuri daca imaginatia bogata a unora are sau nu legatura cu realitatea.