Apple da startul unui nou trend in industria smartphone-urilor

 

  O data la aproximativ 2 ani de zile, compania Apple initiaza un nou trend in industria smartphone-urilor, iar dupa asistentul Siri din 2011, in 2013 avem Touch ID. HTC a fost primul producator de terminale Android care a lansat un smartphone cu cititor de amprente imediat dupa compania Apple, insa nu va fi ultimul. Conform unui studiu publicat de catre cei de la IHS iSuppli, anul acesta vor fi comercializate peste 45 de milioane de smartphone-uri cu cititoare de amprente, cifra urmand a creste pana la 525 de milioane de unitat in 2017.

As it has done so often before, Apple Inc. is triggering a new technology boom, with its integration of a fingerprint sensor on the iPhone 5s inspiring a wave of imitators that will drive the market for fingerprint-enabled smartphones to soar in the coming years. A total of 525 million smartphones with integrated fingerprint sensors will ship in 2017, up from 45.7 million this year, according to the MEMS and Sensors Service at IHS Inc. (NYSE: IHS). Shipments this year will surge by a factor of 10 from a volume of 4.5 million in 2012, as presented in the attached figure.

  Metoda de implementare a Touch ID si usurinta cu care poate fi utilizat sistemul motiveaza producatorii de terminale Android sa urmeze, din nou, exemplul celor de la Apple. Acest lucru genereaza o crestere substantiala a vanzarilor de MEMS, senzor microelectrimecanici, iar anul urmator aproape toate smartphone-urile importante vor avea un asemenea senzor. Era destul de logic, ca producatorii de terminale Android sa implementeze una dintre functiile cool ale iPhone 5S, iar acest lucru nu va face altceva decat sa genereze venituri suplimentare pentru producatorii de componente.