Apple face un mare pas spre intrarea in normalitate cu serviciile oferite pentru Romania

iOS 7 Apple Maps pentru Iasi, Botosani si Suceava

  Ieri v-am spus ca Apple a facut in sfarsit un gest frumos pentru tara noastra si a actualizat hartile disponibile in sistemul Apple Maps pentru iOS si OS X Mavericks. Desi initial v-am spus ca numai cateva orase din Moldova au harti actualizate, in realitate se pare ca intreaga tara beneficiaza de o improspatare a informatiilor oferite pentru noi. Fie ca vorbim despre orase mari sau mici, ori drumuri care fac legatura intre orase, compania Apple ne ofera acum informatii mult mai exacte decat in trecut, in unele cazuri oferind informatii cu totul si cu totul noi.

  Compania nu a anuntat in vreun fel update-ul facut ieri si era normal sa fie asa, din moment ce nu anunta lucrurile de genul acesta, insa mai are multe de facut. Desi hartile standard au fost actualizate, cele care ofera imagini din satelit sunt vechi, foarte vechi si nu afiseaza multe cladiri construite de aproape un an de zile in majoritatea oraselor. Totusi, daca stau si ma gandesc la faptul ca unele orase din strainatate au module FlyOver 3D  in Apple Maps, atunci am putea spune ca Apple inca mai are multe de facut pentru noi, ramane doar de vazut daca le va face.

  Partea buna este ca Apple incepe sa ne acorde mai multa atentie, incepe sa ne aduca incet, incet, in rand cu restul lumii, dar va fi nevoie de multi ani pana cand vom avea tot ceea ce au americanii sau chiar britanii ori francezii.