Touch ID – experienta mea in prima luna de utilizare a cititorului de amprente din iPhone 5S

  Dupa cum prea bine stiti deja, de mai bine de o luna de zile detin un terminal iPhone 5S si Touch ID-ul a fost una dintre functiile pe care le-am utilizat si apreciat chiar din start. V-am explicat in review-ul pentru iPhone 5S exact ce presupune acest Touch ID, iar acum va spun ca, in mare, vorbim despre un cititor de amprente implementat direct in butonul Home, el permitandu-ne sa deblocam rapid iPhone-ul prin simpla plasare a degetului peste buton si sa autorizam achizitii facute prin iTunes Store.

  Desi m-as fi asteptat ca Touch ID-ul sa nu functioneze 100% corect, sa afiseze erori dese la citirea amprentelor si sa genereze diverse probleme de functionare, realitatea mi-a demonstrat contrariul. Singurele situatii in care Touch ID refuza cu desavarsire sa citeasca amprente sunt cele in care degetul este foarte ud, in restul cazurilor amprenta citindu-se imediat, chiar daca este plasata pe cititor doar o portiune din deget. Totusi, sa nu va imaginati ca Touch ID-ul nu afiseaza erori, deoarece acest lucru este gresit, el avand rare momente in care cere o a doua citire a amprentei.

  In ciuda faptului ca scanarea functioneaza corect, trebuie sa spun ca nu sunt chiar atat de entuziasmat de implementarea facuta in iOS 7. Desi m-am bucurat cand am aflat pentru prima oara ca voi putea autoriza descarcari de aplicatii folosind Touch ID si voi uita de parola, din pacate sistemul de securitate gandit de catre Apple lasa de dorit. Resetarea iDevice-ului impune o introducere a codului de siguranta pentru deblocare si a parolei iTunes pentru prima achizitie facuta dupa reset, iar daca va inchideti terminalele des, veti observa ca acest Touch ID nu schimba prea mult situatia de dinainte.

  In ciuda acestui ultim inconvenient, sunt, per total, multumit de Touch ID si am uitat de slide to unlock-ul utilizat timp de ani de zile cu iDevice-urile, totul intr-o singura luna. Acestea fiind spuse, sunt curios care este experienta voastra cu Touch ID.

14 COMENTARII

  1. cum spuneai si tu, slide to unlock , l-am uitat din a doua zi…mult mai comod cu touch id, mi se pare preistoric “slide to…” 🙂

  2. Tot cam de o luna am si eu un 5S dar, spre deosebire de Zaone, sunt foarte nemultumit de touch id.
    Pe langa faptul ca dupa vreo cateva zile mi-a “uitat” amprentele si a trebuit sa repet “procesul” de amprentare (desi am lustruit butonul si degetele), tot timpul trebuia sa sterg butonul inainte de deblocare.
    Dupa vreo 2 saptamani de utilizare l-am dezactivat si merg pe “clasic”.

    Deci pentru mine e mai mult decat inutilizabil, e chiar enervant.

  3. On: da, este destul de utila “noutatea” 🙂
    Off: pacat ca 5s-ul a mostenit de la 5 naravul cu particulele de praf care patrund intre lentila si sticla de protectie 🙁

  4. Eu il folosesc cu o carcasa Otterbox Defender asa ca e dificil sa scot protectia butonului Home de fiecare data cand vreau sa utilizez TOUCH ID-ul, prefer sa merg pe varianta clasica cu slide si password dar sa stiu device-ul in siguranta!
    Lifeproof o sa scoata in curand o carcasa pentru 5S care sa permita utilizarea TOUCH ID asa ca stam la panda…

  5. Si eu sunt foarte multumit de el. Am totusi o intrebare: este vreo posibilitate ca atunci cand esti in vreo aplicatie, sa iesi din ea cu touch id? Sau trebuie sa apsi home button ca sa iesi? Adica este vreo setare pe undeva pe care nu am observat-o??? Cu timpul home button se strica tot apasandul. Cand aveam jailbreak pe iPhone 5, foloseam zephyr pt a iesi din app cu un simplu swipe. Mersi de raspuns.

  6. Si la mine functioneaza la fel de bine.Cum spunea si Zaone din cand in cand trebuie sa mai pun degetul inca o data sa citeasca. Cel mai enervat este ca atunci cand dau restart trebuie sa reintroduc parola.In rest foarte tare.

  7. Pt mn este minunata aceasta impementare a touch-id… Eu il fol fara husa doar cu folie pe fata. Dupa parerea mea e un tel prea frumos pt a-i strica desigul cu o carcasa oricare ar fi ea…deasemenea sa tinem cont k timp de 1 an il putem schimba fara nici un cost in cazul in care dorim reinoirea.

  8. Foarte simplu, la o reprezentanta Apple telefonul se schimba, fara nici un cost aditional in timp de 1an de la data achizitionarii, practic pe intreaga perioada a garantiei