O tableta iPad Air explodeaza intr-un magazin, pompierii sunt chemati pentru a evita aparitia unui incendiu

  Lansata exact acum o saptamana de zile pe piata, tableta iPad Air are parte de un prim incident, o unitate luand foc intr-un magazin Vodafone din Australia. Se pare ca o tableta iPad Air pusa pentru testare intr-un magazin Vodafone s-a incalzit excesiv, apoi a inceput sa scoata fum si scantei din zona portului Lightning, magazinul Vodafone fiind evacuat si pompierii chemati pentru a stinge tableta. In imagine vedeti ceea ce a mai ramas din dispozitiv si este cat se poate de clar faptul ca bateria este vinovata.

A brand new iPad Air exploded in flames in an Australian mobile phone store. The explosion and fire were so severe that the fire brigade had to be called in to fight the smoke and sparks that were continuing to burst out from the device. A Vodafone spokesperson said a ‘burst of flames’ appeared from the charging port of the brand new iPad Retina demonstration model, Sydney’s Daily Telegraph reported. As the store filled with smoke, firemen rushed to the store and put out the fire.

  Desi cei de la Apple nu au comentat incidentul, aceast nu este prima oara cand un produs Apple este implicat intr-un asemenea incident. Frecventa cu care se intampla aceste incidente in ultima vreme sugereaza faptul ca Apple a facut undeva o greseala in alegerea furnizorilor de baterii, iar avand in vedere ca vorbim despre un produs nou, problema este si mai mare. Apple a implementat in iPad Air o noua baterie de capacitate mai mica si in ciuda acestui accident, sansele ca un lucru asemanator sa vi se intample sunt extrem de mici.

  In lunile trecute multiple persoane au fost electrocutate de incarcatoare contrafacute pentru terminale iPhone, deci vorbim despre accidente bizare care implica iDevice-uri.