iPad Mini cu Ecran Retina – marea surpriza Apple

  Uimind o lume intreaga, compania Apple a lansat in cursul acestei zile tableta iPad Mini cu Ecran Retina in cateva zeci de tari din lumea intreaga, totul dupa ce o nota informativa a fost trimisa partenerilor sai din intreaga lume. Desi in mod normal Apple anunta lansari importante cu macar 10 zile inainte, genereaza buzz si ofera unitati de test unor revieweri care publica review-uri cu doar doua zile inaintea lansarii, in cazul acestei lansari lucrurile sunt diferite. Compania Apple a promis ca iPad Mini cu Ecran Retina va fi lansata la sfarsitul lunii noiembrie, insa a surprins intreaga lume lansad-o astazi, iar asta in conditiile in care multiple zvonuri aparute recent indicau faptul ca lansarea ar putea fi amanata.

  Noua tableta a celor de la Apple este in momentul de fata disponibila in Apple Store-urile online din cateva zeci de tari de pe glob, pretul de pornire in Europa fiind de 389€ pentru versiunea WiFi Only de 16 GB si 519€ pentru versiunea 4G de 16 GB. In ciuda faptului ca tableta este disponibila in atat de multe tari chiar din prima zi, produsul poate fi achizitionat doar cu un termen de livrare de 1 – 3 zile lucratoare pentru versiunea WiFi Only si de 5 – 10 zile lucratoare pentru versiunea 4G. Practic zvonurile privind stocurile extrem reduse s-au dovedit a fi adevarate, insa ele nu au impiedicat compania Apple sa lanseze produsul in intrega lume, ci au motivat-o sa faca lansarea fara vreun fel de “tam tam”.

  iPad Mini cu Ecran Retina este prima versiune a iPad Mini care are integrat un Retina Display cu rezolutie 2048 x 1536 pixeli, in interiorul sau regasindu-se chip-ul A7 care are cel mai rapid procesor dispnibil pentru terminale mobile, dar si un co-procesor ce miscare M7. Din pacate deocamdata nu se stie cand ar putea fi lansata tableta in tara noastra, insa probabil Orange Romania va anunta in curand o data oficiala privind disponibilitatea, partenerii celor de la Apple urmand a face exact acelasi lucru.

15 COMENTARII

  1. Cea de 4G cam 2000 RON? Se merita acum sa dai banii pe ipad mini 2. Retina display, procesor rapid, ușoară, mica si portabila 🙂 ce vrei mai mult? ;))

  2. @RG… cand o sa intelegi ca doar noua romanilor ni se par scumpe preturile pentru ca traim intr-o tara de … condusa de oameni de ….. (ne meritam soarta).
    Pentru un german, spaniol, francez, etc. cu salariu de 2000 Euro/luna eu zic ca 300 -400 euro nu e chiar asa mult.
    Dar asa e romanul obijnuit sa manance seminte si sa manance mult ….