iPad Mini cu Ecran Retina – baterie mai mare, grosime suplimentara si alte detalii interesante (Video)

[youtube]http://youtu.be/iVB3ASkov6Q[/youtube]

  iPad Mini cu Ecran Retina a fost lansata ieri de catre compania Apple, care nu a facut foarte multa valva in jurul noului sau produs, iar asta in conditiile in care vorbim despre un upgrade important pentru linia sa de tablete. Avand in vedere ca tableta ete disponibila pentru achizitie in destule tari de pe glob, cei de la iFixIt au cumparat un model pentru a il dezasambla, iar in clipul video de mai sus vedeti toate detaliile importante. In afara Retina Display-ului cu rezolutie 2048 x 1536, noua tableta este si cu 0.3mm mai groasa decat vechiul model, avand o grosime de 7.8mm.

  In interior s-a gasit acelasi chip A7 precum in iPhone 5S, un Retina Display fabricat de catre LG si administrat de acelasi tip de driver precum cel utilizat in iPad Air. Noul produs are acelasi controller pentru touchscreen precum iPhone 5S sau iPad Air, insa partea interesanta are legatura cu bateria. Pentru a sustine noul ecran de rezolutie mare, cei de la Apple au implementat in iPad Mini cu Ecran Retina o baterie de 6471 mAh, ea avand 24.3 Whr, reprezentand o crestere semnificativa fata de bateria de 16.3 Whr disponibila in modelul anterior.

  Continuan, avem o camera frontala de 1.2 megapixeli capabila sa inregistreze video in format 720p, camera iSight de 5 megapixeli pe care o stiati deja, aceleasi chip-uri de conectivitate precum in iPad Air, acelasi chip A7 cu 1 GB RAM si cam atat. Tableta iPad Mini cu Ecran Retina este disponibila pentru achizitie in multe tari de pe glob, Romania nefacand parte din valul initial de lansari din motive inca tinute secrete de catre compania Apple.