Phill Schiller vorbeste din nou despre problemele generate de copierea iDevice-urilor de catre Samsung

  Dimineata v-am prezentat o declaratie foarte interesanta a SVP-ului diviziei de marketing a companiei Apple, Phil Schiller, acesta afirmand ca iPhone-ul a fost un produs de care a depins viitorul Apple. Afirmatia a fost facuta in cadrul unei marturii date in fata unei instante ce judeca un proces dintre Apple si Samsung, proces care s-a reluat astazi. In cursul acestei zile Schiller si-a continuat dezvaluirile, afirmand ca actiunile de copiere ale iDevice-urilor, facute de catre Samsung, au ingreunat posibilitatea companiei Apple de a isi diferentia produsele pe piata si de a le promova corespunzator in fata clientilor.

This was an incredibly important time. As this [infringement] has been occurring, it’s harder for us to get new customers and bring them into our ecosystem. …the product as the hero, highlighting features and capabilities that differentiate its devices from all others on the market. But Samsung’s devices caused consumers to question our design skills in a way they never used to. It looked exactly like the iPhone, so much so people might confuse it.

  Schiller a afirmat ca produsele Samsung semanau atat de bine cu iPhone-urile, incat utilizatorii nu faceau prea usor diferenta intre ele si isi puneau intrebari in legatura cu design-ul lor, nestiind ca terminalele nu sunt produse de catre Apple. Din cauza aceasta compania americana a avut probleme in a isi promova corespunzator produsele si de a directiona oamenii catre adevaratele iDevice-uri, iar daca ati vazut reclame pentru primele terminale Samsung Galaxy, atunci sigur ati observat cat de mult semanau ele cu iPhone 3GS, de exemplu.

  Marturia lui Schiller, impreuna cu altele ale unor angajati Apple si expertiin proprietate intelectuala, au rolul de a convinge un complet de jurati sa acorde companiei americane despagubiri de 380 de milioane de dolari in baza incalcarilor facute de catre Samsung.