Un partener Apple ar produce deja ecrane cu diagonala de 12.9 inch pentru o tableta iPad ce urmeaza sa fie lansata la inceputul anului 2014

  De cateva luni de zile “auzim” ca Apple testeaza tablete iPad cu ecrane de 12.9 inch, denumite destul de sugestiv iPad Pro. Pana acum am aflat doar ca Quanta Computer ar fi fost aleasa pentru a lucra cu Apple la fabricarea acestei tablete, insa o publicatie din Coreea de Sud sustine ca un partener al Apple a inceput deja sa produca ecrane cu diagonala de 12.9 inch pentru viitorul produs. Se pare ca Apple ar intentiona sa lanseze tableta pe piata la inceputul anului viitor, completand astfel oferta sa de tablete, care ar urma sa imite intr-o anumita masura oferta pentru Mac-uri.

Apple’s local first-tier display supplier is now producing a 12.9-inch Retina Display to be used in the new iPad, which will be coming out sometime early next year,” an official at a local Apple supplier in Korea told The Korea Times by telephone Tuesday. “The 12.9-inch iPad will have improved picture quality. As the Apple partner intends to boost its lineup for displays that have almost ultra high-definition (UHD) quality, the upcoming iPad will provide very clear quality similar to that of UHD,” said the official.

  Conform informatiilor oferite de catre o sursa a partenerului Apple, ecranul noii tablete ar urma sa aiba o rezolutie similara cu cea a ecranelor UHD(cea de 2732×2048  pixeli fiind zvonita) si ar urma sa imbunatateasca, calitatea imaginilor. Deocamdata toate acestea sunt simple zvonuri si nu se stie daca Apple va lansa intr-adevar o noua tableta iPad pentru a extinde oferta sa de produse, insa daca o va face, atunci ne putem astepta ca acest produs sa aiba un pret similar cu cel al Microsoft Surface Pro 2.