Intel sustine ca Apple a motivat-o sa imbunatateasca autonomia bateriei laptop-urilor

  Anul acesta Intel a lansat platforma Haswell pentru PC-uri desktop si portabile, ea fiind gandita pentru a imbunatati autonomia bateriei si nu pentru a creste substantial performantele produselor. Multumita acestei noi platforme, Mac-urile celor de la Apple ating aproape 14 ore de autonomie a bateriei, conform Intel, Toshiba afirmand ca are un laptop ce atinge o autonomie de 22 de ore. Intr-o conferinta pentru investitori tinuta ieri, un manager al Intel a afirmat ca Apple a motivat compania sa imbunatateasca radical autonomia bateriei PC-urilor portabile, aceasta dublandu-se de la o generatie la alta.

We’re extremely excited about the MacBook Air. Essentially, cooperating with Apple doubled the battery life from generation to generation — from 6 to 12.5 hours on the MacBook Air. The previous-generation 13-inch Air ran for 7 hours and 27 minutes in our video playback battery drain test. The 2013 version blows that out of the water, with an astonishing 14 hours and 25 minutes on the same test. We were extremely pleased that Apple has moved a significant portion of their iMac and MacBook Pro line to Intel Iris Pro graphics.

  Afirmatia celor de la Intel este interesanta, mai ales ca Apple nu a fost vreodata creditata pentru asemenea performante, si reusita sa trebuie laudata. Practic Intel ne ofera acum posibilitatea de a utiliza PC-uri portabile o zi intreaga fara probleme multumita platformei Intel Haswell, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure, deoarece in viitor ne putem astepta ca autonomia bateriei acestor produse sa creasca din nou, mai ales daca bateriile vor fi imbunatatite.