O camera Leica M modificata de catre Jony Ive se vinde cu 1.8 milioane de dolari, SVP-ul Apple contribuie la strangere a 13 milioane de dolari pentru RED

  V-am spus ieri ca in cursul acestei nopti organizatia caritabila RED va licita o serie de produse concepute de catre celebrul designer Apple, Jony Ive si un prieten de-al sau, dar si alte obiecte oferite de catre alte persoane/companii. Ei bine licitatia a fost desfasurata in cursul noptii trecute in SUA si ea s-a dovedit a fi un real succes, aproape 13 milioane de dolari fiind generati pentru RED de catre toate obiectele licitate. Dintre cele concepute de catre Ive si Newson, camera Leica M a fost vanduta cu 1.805.000 de dolari, masa de aluminiu a fost vanduta cu 1.685.000 de dolari, Mac Pro-ul rosu cu 977.000 de dolari, castile EarPod aurii cu 461.000 dolari, iar preturile restului obiectelor le gasiti aici.

  Dupa cum puteti vedea si in pagina celor de la Sotheby, majoritatea produselor concepute de catre cei doi designeri au avut preturi estimate la valori mult mai mici decat cele reale, asa ca vorbim despre un succes major avut de catre ele in cadrul licitatiei. Toti banii vor ajunge in conturile RED si vor fi utilizati pentru lupta impotriva SIDA in tarile aflate in curs de dezvoltare, insa cu siguranta nu vorbim despre ultima initiativa de acest gen, avand in vedere sumele enormel stranse.