Samsung incearca sa amane plata daunelor datorate Apple

  La sfarsitul saptamanii trecute v-am spus ca Samsung a pierdut un proces intentat de catre compania Apple, fiind obligata sa plateasca suma de 290 de milioane de dolari pentru incalcarea unor brevete de inventie inregistrate de catre americani. Imediat dupa anuntarea verdictului, avocatii companiei Samsung au depus o motiune pentru amanarea platii sumelor datorate deoarece brevetul principal in baza carora au fost acordate daunele este investigat de catre Oficiul pentru brevete de invetie din SUA. Brevetul respectiv este verificat pentru a se stabili daca tehnologiile protejate prin el isi merita sau nu protectia, iar Samsung sustine ca nu ar trebui sa fie obligata sa plateasca daune daca el este acum investigat.

Samsung argued that the trial should be put on hold because the US Patent Office was questioning the validity of Apple patent No. 7,844,915, also known as “pinch to zoom.” That particular patent, which covers a method by which users can bring their fingers together and separate them to create a zoom-in or zoom-out effect, is considered key because it’s the only one for which Apple can collect money for lost revenue. “If Samsung is truly concerned about efficiency, the court encourages Samsung to discuss with Apple an agreement to forgo post-trial motions so that the parties can expeditiously appeal this entire case to the Federal Circuit,” Koh wrote in her decision.

  Argumentele avocatilor Samsung nu au convins judecatoare care prezida cazul, astfel ca a lor cerere a fost respinsa, magistratul recomandand totusi companiei coreene sa discute cu Apple o posibile amanare a platii. Desigur ca Apple nu va fi de acord cu asa ceva, din moment ce Samsung i-a incalcat brevetele de inventie fara sa-i pese de consecinte, asa ca tentativele lor de a se eschiva de la plata vor fi probabil fara succes, asta daca nu cumva vor reusi sa ofere in schimb ceva care sa-i convinga pe americani sa le dea ocazia de a evita temporar plata.