iPhone 5S se doveeste a fi mai popular decat iPhone 5

  iPhone 5S este disponibil pe piata de mai bine de 2 luni de zile si conform celor mai recente date oferite publicului, terminalul inregistreaza vanzari mai bune decat iPhone 5 in aceeasi perioada a anului trecut. Conform datelor companiei Fiksu, iPhone 5S reprezinta acum 7.53% din numarul total de iPhone-uri active in intreaga lume, diferenta fiind destul de mare fata de cele 6.16% pe care iPhone 5 le avea in aceeasi perioada a anului trecut. Diferenta favorabila terminalului iPhone 5S demonstreaza faptul ca noul terminal inregistreaza vanzari mult mai bune decat precedesorul sau si lansarea rapida din China a avut cel mai probabil un rol decisiv in cresterea vanzarilor, un lucru pe care multa lume il preconiza.

Fiksu’s latest graph shows that the 5s was being used on 7.53% of all iPhones as of Monday, 66 days after it was launched, vs. the 5 which was on 6.16% of all iPhones at the same time post-launch a year ago. Starting on the 53 day post-launch the 5s has increased its presence on the overall iPhone install base to a 20% plus faster rate (7.53% divided by 6.16%) than the 5.

  Practic iPhone 5S are sanse mari sa stabileasca noi recorduri de vanzari pentru Apple in sezonul sarbatorilor de iarna si are sanse mari sa depaseasca vanzarile totale ale iPhone 5 in primul an de disponibilitate pe piata, insa evolutia sa va fi mult influentata si de disponibilitatea in magazine. De cealalta parte avem terminalul iPhone 5C, care reprezinta putin peste 2% din numarul total de iPhone-uri active, el avand o cerere de 2.7 ori mai mica decat ce a fratelui sau mai mare. Desi in India iPhone 5C inregistreaza vanzari mai bune decat Samsung Galaxy S4, situatia ar putea fi diferita in alte zone de pe glob, multi utilizatori preferand sa evite achizitionarea acestui dispozitiv in detrimentul altora Android.