Un barbat american a fost arestat in locatia viitorului campus Apple dupa implicarea politiei si a unui elicopter

  Daca va gandeati ca doar in Romania se fura fier sau cupru fara niciun fel de limita, ei bine iata ca si in SUA exista cazuri asemanatoare, unul dintre ele avand loc in spatiul in care urmeaza sa fie construit Apple Campus 2. Un barbat american a fost arestat in cursul zilei de sambata de catre politia din Santa Clara dupa o cautare in care a fost implicat un elicopter si cel putin un caine special antrenat, el fiind descoperit ascunzandu-se intr-un tufis. Barbatul patrunsese in locatia Apple Campus 2 pentru a fura tevi din cupru si nu doar atat, echipa de securitate care supravegheaza locatia chemand politia dupa descoperirea faptului ca portile unei intrari fusesera deschise in mod neautorizat de catre o persoana necunoscuta.

A Belmont man was arrested Saturday in the theft of copper pipes and wiring from a former Hewlett-Packard Corp. property in Cupertino where Apple Corp. is planning its Apple 2 campus, a sheriff’s sergeant said. Glenn Cartwright, 56, was booked on Saturday into the Santa Clara County Main Jail following his arrest on suspicion of burglary and possession of burglary tools, Santa Clara County Sheriff’s Office Sgt. Kurtis Stenderup said. Deputies called a sheriff’s department helicopter to fly overhead and enlisted help from the city of Santa Clara’s K-9 unit to assist in the searching the property, Stenderup said.A police dog later located Cartwright hiding in the bushes and after he refused to comply with orders from authorities to come out, the dog was released and bit him before his arrest, Stenderup said.

  Daca in Romania se fura zilnic cablurile care asigura functionarea echipamentelor de cale ferata, si tot felul de obiecte din metal din cladiri abandonate sau aflate in constructie, in SUA se intampla lucruri asemanatoare, in conditii oarecum similare. Singura diferenta dintre SUA si Romania este ca la noi nu se implica politia intr-o masura similara pentru a descoperi hotii care praduiesc fara limita tot ceea ce le iese in cale.