Apple cheltuie 60 de milioane de dolari in cel mai important proces intentat Samsung, incearca sa recupereze 16 milioane de la coreeni

  Luna trecuta compania Apple a castigat un nou proces disputat cu cei de la Samsung, un juriu acordand americanilor despagubiri in valoare de 280 de milioane de dolari pentru incalcarea unor brevete de inventie de catre coreeni. Acest al doilea proces face parte dintr-o disputa juridica intinsa pe aproximativ un an si jumatate de zile, compania Apple cheltuind nu mai putin de 60 de milioane de dolari cu apararea sa. Din aceasta suma, americanii incearca sa recupereze aproape 16 milioane de dolari de la Samsung, cifra reprezentand cheltuielile facute de catre Apple pentru a demonstra faptul ca Samsung a copiat in mod intentionat functiile brevetate de catre ea, onorariile avocatilor pentru procesul din noiembrie nefiind incluse.

Under any measure, this was an exceptional case. The evidence that Samsung deliberately copied every aspect of Apple’s revolutionary iPhone product was overwhelming. Apple prevailed on one or more claims of trade dress dilution or patent infringement against 26 of 28 accused products. A jury found that Samsung willfully diluted Apple’s protected trade dresses and willfully infringed five of the seven asserted patents. The original trial and partial damages retrial juries awarded Apple $930 million for Samsung’s violation of Apple’s IP rights. Apple also scored a complete victory in its defense of Samsung’s claims.  Given Samsung’s blatant disregard of Apple’s IP rights, Apple should not be forced to bear the full expense of prosecuting its claims.

  Desi asemenea cereri sunt rareori aprobate de catre instantele de jucata, Apple sustine ca in baza circumstantelor acestui proces, ea ar trebui sa fie despagubita cu aceste cheltuieli, insa e greu de spus acum ce decizie va lua instanta. Apple are oricum acordate despagubiri de aproape 900 de milioane de dolari in baza incalcarilor facute de catre Samsung si acorcarea a inca 16 milioane probabil reprezinta o cerere suplimentara care nu isi are rostul, insa cei din Cupertino incearca sa isi recupereze o parte din enorma suma cheltuita pentru a isi obtine dreptatea in instanta.