Apple plateste un pret scump pentru a invinge Samsung

  Cu doar doua zile in urma va spuneam ca Apple a cerut unei instante americane sa oblige compania Samsung sa ii plateasca 16 milioane de dolari ca parte a cheltuielilor de judecata pricinuite de un proces pe care l-a castigat in SUA. Suma reprezinta doar un sfert din totalul platit de catre Apple unei case de avocatura in SUA si ceea ce nu stiam atunci este ca toate aceste 60 de milioane de dolari au fost platite de catre cei din Cupertino pentru o singura luna de proces cu Samsung.

  Practic vorbim despre o suma enorma platita de catre Apple pentru doar 30 de zile de batalie juridica, iar la ea se adauga inca 2 milioane de dolari platiti de catre Apple unei alte case de avocatura implicata o singura saptamana de zile in proces. Avand in vedere ca a castigat 280 de milioane de dolari din acel proces, Apple nu pare sa iasa chiar atat de “bine” din intreaga batalie, sumele cheltuite pentru a obtine aceasta victorie fiind enorme in comparatie cu incalcarile facute de catre Samsung.

  Practic Samsung ar fi castigat cateva miliarde de dolari din incalcarea brevetelor Apple, iar americanii trebuie sa cheltuie sute de milioane de dolari anual in procese prin care incearca sa dovedeasca acest lucru, iar rezultatele nu sunt chiar atat de grozave. Apple a castigat 880 de milioane de dolari dintr-un proces intentat Samsung in 2011, insa probabil aceasta suma acopera toate cheltuielile de judecata si lasa putin profit pentru a fi investit in viitor.