Apple extinde suportul iTunes Match in 4 tari europene, aduce iTunes in the Cloud in Bulgaria, uita din nou de Romania

  In cursul serii trecute compania Apple a lansat oficial serviciul iTunes Match in Finlanda, Danemarca, Suedia si Norvegia, oferindu-le utilizatorilor acestor tari si posibilitatea de a beneficia de sistemul iTunes in the Cloud care le permite sa descarce oricand si oriunde melodiile cumparate. Separat de aceasta noutate, compania Apple a lansat iTunes in the Cloud si in Bulgaria/Portugalia, utilizatorii iTunes ai ambelor tari avand acum posibilitatea de a descarca oricand filmele si melodiile cumparate din iTunes, nemaifiind nevoiti sa pastreze cu grija aceste fisiere in calculatoare, temandu-se ca la o posibila pierdere nu le-ar mai putea descarca din nou.

  Din pacate acasta noua extindere a serviciilor Apple ocoleste din nou tara noastra, in care nu exista un iTunes Movie Store, insa in care nu exista nici suport pentru iTunes in the Cloud. Din pacate melodiile cumparate din iTunes Store Romania trebuie pazite atent, deoarece la pierdere nu pot fi descarcate din nou, insa nici nu apar automat pe toate iDevice-urile logate cu acelasi Apple ID. Practic, Apple ne lasa in continare in “epoca de piatra” a iTunes Store-ului si din pacate nu par sa existe sanse pentru implementarea sa rapida.

9 COMENTARII

  1. Cum adica la pierdere nu mai pot fi descarcate din nou? Trebuie doar sa contactezi Apple si sa le spui ca vreai sa scoti iar Albumul X sau Y si ei til trimit in iTunes, ca si album care asteapta sa fie downloadat.

  2. Bulgaria atrage foarte mulți turiști, turiști care au iPhone și folosesc servicii plătite Apple. Este normal ca și în vacanță să se bucure de ceea ce plătesc. Atâta timp cât România este piață de desfacere, va fi tratată ca o piață de desfacere.

  3. @AKK: Contactarea Apple dureaza, trebuie facute verificari la Apple ID, trebuie trimis de pe mailul Apple ID-ului, trebuie intai sa stii unde sa trimiti mail, ca pentru Romania nu exista nimic, esti trimis la Apple UK si acolo nu exista adrese de contact vizibile, trebuie sa le cauti prin website-ul lor.

  4. Se cunosc cumva motivele acestui dezinteres fata de Romania? Chiar si Republica Moldova are acces la serviciile iTunes Movie Store si iTunes in the Cloud.

    Exista lobby din partea comunitatii de detinatori de iDevices?

    Este o situatie jenanta/ frustranta. Ar trebui initiat un protest – gen boicot appstore/ itunes store.

  5. Da, se cunosc, o legislatie extrem de stufoasa/complicata si piedicile puse de trusturile media din Romania, in principal pro tv si in subsidiar antena 1. Ei pierd bani grei daca intra Apple, nu le convine si fac tot ce pot ca sa opreasca asta. Mor voyo si antenaplay daca intra itunes movie store.

  6. @Zaone;
    Hmm – banuiesc ca trusturile media pun bete in roate prin influentarea legislatiei/ reglementatorilor – alftel nu vad cum s-ar putea contra cu Apple.

    Poti sa imi spui te rog frumos mai concret care sunt piedicile – intreb deoarece sunt interesat sa cunosc mai exact situatia.

    Din pacate Voyo si Antenaplay sunt departe de a oferi un user experience/ continut decent…