Romania si neobisnuitele reduceri pentru noile iDevice-uri

  Anul 2013 a adus o schimbare majora in politica Apple de a comercializa iDevice-uri, americanii oferindu-le partenerilor posibilitatea de a aplica reduceri substantiale la iDevice-uri recent lansate, desi in trecut aceasta politica nu era agreata. In aceasta idee, am vazut terminale iPhone 5S sau tablete iPad Air si iPad Mini cu Ecran Retina disponibile la pret redus chiar din zilele lansarii sau la foarte scurt timp dupa aceea, iar situatia este inedita, in special pentru Romania, o tara in care magazinele nu se prea grabesc sa ofere reduceri.

  Chiar daca reducerile au fost similare cu cele oferite de catre Apple, americanii aplicand de Black Friday reduceri de pana in 10% pentru propriile produse, ele totusi au existat si au fost bievenite. Desi in Romania putini isi fac intr-adevar curaj sa ofere produse Apple la pret redus, cei de la eMAG.ro au o promotie in care ofera terminale iPhone 5S la pret redus si tablete iPad Mini la pret redus, Flanco avand o promotie similara cu tablete iPad la pret redus, insa ei nu sunt singurii.

  Ca sa fiu sincer, am ramas surprins sa vad ca aceste produse sunt disponibile la preturi promotionale si nu, o comparatie cu preturile din SUA nu isi are rostul pentru ca pur si simplu vorbim de o alta lume. Anul acesta am vazut pentru prima oara o companie precum Orange Romania care a avut curajul sa comercializeze iPhone 5S , iPad Air si iPad Mini cu Ecran Retina la pret de Apple Store, iar pentru anul viitor ma astept la lucruri si mai bune de la comerciantii nostri.