Iata cand se pregateste Apple sa lanseze iPhone 6 si un iWatch cu un sistem de incarcare inductiva

  iWatch este un smarwatch pe care compania Apple l-ar avea in proces de dezvoltare de mai bine de un an de zile, iar astazi aflam cateva informatii interesante in legatura cu posibila sa data de lansare. O publicatie asiatica sustine ca are detalii de la persoane apropiate partenerilor Apple, iar conform lor iWatch ar urma sa isi faca aparitia pe piata in cursul anului viitor, impreuna cu iPhone 6. Apple ar planifica sa lanseze simultan ambele produse si acest lucru este cat se poate de logic, avand in vedere ca ambele ar trebui sa se interconecteze, iWatch-ul urmand a fi 100% functional doar in preajma unui iPhone.

  Prototipurile iWatch testate acum de catre compania Apple ar contine o baterie de 100 mAh si ar urma sa aiba implementat un sistem de incarcare inductiva, incarcarea putand fi posibila daca terminalul ar fi la o distata de maxim 1m de sursa de energie. Bateria care se presupune ca ar fi utilizata in ceas are o capacitate de 3 ori mai mica decat cea a Samsung Galaxy Gear-ului criticat pentru autonomia foarte slaba, insa este la fel de mare precum cea implementata de catre Apple in iPod Nano, un dispozitiv care are o autonomie destul de buna.

  Pana acum s-a zvonit ca Apple ar putea implementa ecrane de 1.3 si 1.7 inch in iWatch, fiecare dintre ele urmand a ajunge in modele separate pentru femei si barbati, insa deocamdata nimeni nu stie sigur ce planuri are Apple. In final, daca toate aceste informatii se dovedesc a fi adevarate, atunci in septembrie/octombrie 2014, iWatch si iPhone 6 ar trebui sa fie lansate pe piata.