Apple lanseaza un nou spot publicitar pentru iPhone 5S, face o mare greseala (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5_168aV2eXE&w=580&h=370]

  Dimineata v-am prezentat un nou spot publicitar lansat de catre compania Apple special pentru clientii sai, ea fiind extrem de apreciata de catre analistii americani, unii numind-o chiar una dintre cele mai bune reclame facute de catre Apple in ultimii ani. Problema este ca agentia care a facut reclama pentru Apple nu a fost atenta la un aspect foarte important: orientarea in care au fost inregistrate clipurile video. Tanarul din clip care filmeaza si editeaza o vizita facuta bunicilor, are proasta inspiratie de a inregistra aproape toate scenele in portrait mode, insa in spot ele sunt afisate, ca prin minune, in landscape mode.

  In clipul video de mai sus avem prezentat modul in care ar fi aratat acele clipuri video daca erau inregistrate in acest mod si diferenta este cat se poate de vizibila. E destul de interesant ca o agentie angajata de catre Apple reuseste sa treca cu vederea un aspect atat de important intr-un spot publicitar realizat foarte bune, cu exceptia acestui mic defect.

19 COMENTARII

  1. este facut intentionat; explicatia fiind simpla: cand copilul tinea telefonul in modul portrait si captura imagini video nu voia sa fie observat de cei din jurul sau, astfel importalizand acele momente cheie. in modul landscape cei filmati si-ar fi dat seama, evident “filmuletul” creat nu ar fi fost atat de reusit…

  2. Pe bune? Acum ne luam de detalii din astea? Asa de carcotasi am ajuns incat si o reclama de Craciun sa o comentam? Lumea asa de mult timp are la dispozitie sa ia o reclama de 1 minut jumate sa caute nod in papura sa se mai lege de ceva? Mai tine careva minte antennagate? Cu prima reclama la iPhone 4 cand toti din reclama tineau telefonul acolo unde nu trebuia tinut?…Sa fim seriosi si sa ne vedem de cumparaturile de sarbatori.

  3. Eu vad ca inregistreaza in portret si prezentarea la sfarsit e tot in portret. Singurul moment in care telefonul e in landscape este atunci in pat cand edita filmul. Nu vad greseala…

  4. exista software care roteste automat cu cate 90 de grade orice filmare facuta cu un iphone..se numeste rotate&flip…cred ca era gratuit la momentul in care l-am instalat de pe cydia:)

  5. Zaone,stiu ca nu are legatura cu subiectul dar am si eu o intrebare sau un ajutor.Poate fi taiat un micro sim si transformat (cu foarfeca sa zicem sau alta metoda)in nano sim pentru iphone? Sau e obligatoriu sa schimb sim-ul la compania de telefonie? Multumesc

  6. Nici eu nu vad greseala. Nu e nici o greseala. Asa a poruncit apple sa arate reclama. Apple dupa cum stim toti se diferentiaza de toata lumea chiar si prin reclame; a reusit inca o data prin aceasta reclama.

  7. Ar trebui facut de catre Apple ceva ca atunci cand filmezi in pozitia portrait sa se filmeze landscape,si se rezolva problema pe care o au toti cocalarii.

  8. @AlexandruB: De acord si eu cu tine. Cat despre spot, nu mi se pare extraordinar, insa este de efect si in ton cu perioada. Oricum, “stirea” este demna de libertatea.ro, din pacate.

  9. Heeei! Oameni buni… Filmuletul de aici se numeste “Apple – Holiday – TV Ad – Misunderstood Vertical Video Parody”. Adica nu este clipul original.
    Reclama originala o gasiti la link-ul din primul rand al postarii.

  10. Bun, cine a inteles ca in articol vedeti parodia spotului publicitar, dupa cum ii spune si numele, sa ridice doua degete sus. Cei care au comentat fara rost, sa se uite din nou, poate se prind care e ideea.

  11. Reclama arata doar franturi din ce s-a intamplat in realitate.
    Cu siguranta totul a fost regizat ca sa iasa ceva frumos la sfarsit si emotionant.
    Si da si-au atins scopul , asta daca nu ai inima de fier.

  12. Cei care nu inteleg de ce se face atata caz se pare ca nu realizeaza cat de frustrante sunt filmarile verticale (se pierd aproape doua treimi din imaginea capturata in modul landscape.